Skip to main content

Για τις αίθουσές του βραβεύτηκε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης από το Europa Cinemas

Το βραβείο Καλύτερου Προγραμματισμού αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση για τις αίθουσες του Φεστιβάλ, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας.

Tο βραβείο Καλύτερου Προγραμματισμού του δικτύου αιθουσών Europa Cinemas απονέμεται στις τέσσερις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές.

Το βραβείο αυτό αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση για τις αίθουσες του Φεστιβάλ, ιδιαίτερα εν μέσω της πρωτοφανούς πρόκλησης με την οποία έχουν έρθει αντιμέτωπες οι κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή του, το δίκτυο Europa Cinemas αναφέρει ότι το βραβείο Καλύτερου Προγραμματισμού απονέμεται στη διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελίζ Ζαλαντό «για την εξαιρετική δουλειά της στις κινηματογραφικές αίθουσες στο Ολύμπιον και την Αποθήκη 1». Στο σκεπτικό του, το Europa Cinemas αναφέρει: «Προσπαθώντας πάντα να είναι πρωτοποριακές και καινοτόμες, οι αίθουσες του Φεστιβάλ προσφέρουν ένα ευρύ, ποιοτικό πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας τη φεστιβαλική εμπειρία τους και διαθέτοντας ένα μεγάλο δίκτυο συνεργασιών, χορηγιών και συμπράξεων με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς».

Το Ολύμπιον, η ιστορική έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται οι αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, αποτελεί εμβληματικό πολιτιστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Αποθήκη 1, η οποία φιλοξενεί τις αίθουσες Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές, βρίσκεται στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μία περιοχή πολιτισμού, όπου βρίσκονται χώροι τέχνης και μουσεία, ανάμεσά τους και το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Οι τέσσερις αίθουσες του Φεστιβάλ αποτελούν μέλη του δικτύου Europa Cinemas, το οποίο αποτελείται από 3.131 αίθουσες σε 43 χώρες.