Skip to main content

Για τις κρισιμότερες εκλογές στη μεταπολίτευση μίλησε ο Μανιτάκης

Σε κλίμα ήπιο, ομαλότητας και κανονικότητας θα διεξαχθούν οι εκλογές εκτίμησε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης

Οι απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία των εκλογών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα διενεργηθούν σε ένα κλίμα ήπιο, ομαλότητας και κανονικότητας, ώστε ο ελληνικός λαός να μπορέσει να εκφράσει την πολιτική του βούληση με ευθύνη, υπευθυνότητα, έχοντας συνείδηση της κρισιμότητας των περιστάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, οι εκλογές αυτές είναι από τις κρισιμότερες της μεταπολιτευτικής περιόδου, όχι μόνο γιατί συμπίπτουνε με μία εθνική κρίση, μία οικονομική κρίση της Ελλάδος που διαρκεί τώρα πέντε χρόνια και δεν τελειώνει, αλλά και γιατί αυτές οι εκλογές συμπίπτουν με μία κρίση που διέρχεται η Ευρώπη, μία κρίση του προσφυγικού, μεταναστευτικού που είναι ίσως η πιο σημαντική κρίση που γνώρισε η Ευρώπη μετά τη μεταπολιτευτική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε όλους τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, επισημαίνοντας ότι η ψήφος δεν είναι απλώς δικαίωμα, αλλά υποχρέωση του Έλληνα πολίτη.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, εξήρε τις ενέργειες της υπηρεσιακής κυβέρνησης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η υποδοχή των προσφύγων έγινε μέσα σε ένα κλίμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης κι ότι δεν είχαμε φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ έκανε ό,τι μπορούσε με τις δικές της δυνάμεις στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνθηκών, πρόσθεσε, και ζήτησε τη συνδρομή της Ευρώπης: «Πιστεύω ότι τώρα η Ευρώπη αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κάναμε θα ανταποκριθεί και θα συνδράμει το έργο ώστε να το αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με την ΕΕ. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που μόνοι μας δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».