Skip to main content

Για το Eurogroup θα ενημερώσει ο Αλέξης Τσίπρας τη Βουλή

Για το Eurogroup και τα προληπτικά μέτρα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, σχετικά με το Eurogroup και τα προληπτικά μέτρα, θα απαντήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Στην ερώτηση που έχει καταθέσει ο κ. Λεβέντης σημειώνει πως μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας «είχε την άποψη ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας».

«Μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου εκπρόσωποί σας άλλαξαν γραμμή και είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν, τέτοια μέτρα. Την αλλαγή στάσης αυτή, την δικαιολογούν από τη βεβαιότητα, ότι θα πάμε τόσο καλά, που με το περίσσευμα που θα προκύψει θα ληφθούν μετά το 2019 μέτρα υπέρ των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων ιδιαίτερα, που θα αντισταθμίζουν τις επιβαρύνσεις» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, προσθέτοντας: «Επειδή οι μεν επιβαρύνσεις είναι βέβαιες, οι δε ελαφρύνσεις που υπόσχεστε τελείως αβέβαιες, θεωρώ πως είστε εκτεθειμένος μπροστά στην κοινωνία και ότι άλλη μια φορά καταπατήσατε τις υποσχέσεις σας και οδηγείτε τους μισθοσυντήρητους στην απελπισία και την απόγνωση».