Skip to main content

Για ζητήματα του λιμανιού Θεσσαλονίκης συζήτησαν Αντωνίου-Λιάγκος

Η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης,

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Λιάγκο είχε η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του λιμανιού και κυρίως με την επέκταση της λιμενικής υποδομής του 6ου προβλήτα, έργο συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, πρόκειται για ένα έργο αιχμής που θα δώσει «φτερά» στο λιμάνι, τριπλασιάζοντας τη χωρητικότητα σε κοντέινερ, επιτρέποντας σε πλοία κύριων γραμμών να «πιάσουν» Θεσσαλονίκη ενώ με την επέκταση του έκτου προβλήτα το λιμάνι θα αποκτήσει χαρακτηριστικά ενός hub, ενός κόμβου διαμετακομιστικού εμπορίου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

«Όπως με ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΟΛΘ Αθανάσιος Λιάγκος ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του 1ου σταδίου του διαγωνισμού ενώ ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για το 2ο στάδιο που αφορά στην εκτέλεση του έργου, με την υπογραφή της σύμβασης από τον ανάδοχο. Στόχος να ξεκινήσει η διαδικασία αρχές Ιανουαρίου του 2021. Ως Κυβέρνηση στηρίζουμε την επένδυση αυτή που θα συμβάλει στην αναπτυξιακή δυναμική της χώρας», ανέφερε η κ. Αντωνίου μετά το πέρας της συνάντησης.