Skip to main content

Γιάφκα λαθραίων τσιγάρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε έρευνα που έγινε σε σπίτι στο κέντρο της πόλης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.500 πακέτα τσιγάρα και 273 συσκευασίες καπνού.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου του παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προιόντων αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες έξι άτομα.

Πρόκειται για έξι αλλοδαπούς, ηλικίας 34, 29, 27, 26, 25 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα».

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες σε σπίτι στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι ανωτέρω αλλοδαποί, ενώ σε παράλληλη έρευνα σε δεύτερο σπίτι, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.500 πακέτα τσιγάρα και 273 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επιπλέον έξι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στην ελληνική επικράτεια.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου