Skip to main content

Γιαννάκης σε εκδήλωση της ΧΑΝΘ: Όταν ήρθα στον Άρη δυσκολεύθηκα να προσαρμοστώ

Ο βετεράνος πολυνίκης διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν καλεσμένος στη διαδικτυακή εκδήλωση της ΧΑΝΘ.

Μια σπουδαία προσωπικότητα, ένα θρύλο του ελληνικού Μπάσκετ, έναν άνθρωπο που συνέβαλε στην διάδοση του αθλήματος στη χώρας μας δίνοντας ώθηση σε πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν με αυτό, φιλοξένησε το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης της Χ.Α.Ν.Θ.

Ο βετεράνος πολυνίκης διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης, ήταν ο κεντρικός καλεσμένος μιας ακόμη διαδικτυακής συνάντησης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Μπάσκετ Νίκος Κεραμεύς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος, ο οποίος στο τέλος του διαδικτυακού event, παρουσίασε στον Παναγιώτη Γιαννάκη μια επετειακή φανέλα της Χ.Α.Ν.Θ. για τα 100 Χρόνια του Μπάσκετ με το νούμερο "5" αφιερωμένη στον "δράκο" του ελληνικού Μπάσκετ. "Περιμένω με αγωνία να μου την στείλετε", ήταν η αντίδραση του 62χρονου κόουτς.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην διάρκεια της συζήτησης μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

**"Λέω συχνά στα παιδιά πως δεν υπάρχει δεν μπορώ. Μέσα τους έχουν τεράστια δύναμη την οποία πρέπει να ανακαλύψουν"

**"Όλοι κοιτάζουν το σκοράρισμα όμως σε ένα παιχνίδι έχουν κι άλλα πράγματα αξία, ένα ριμπάουντ, μια πάσα, μια άμυνα. Πρέπει να είμαστε καλοί συμπαίκτες πάνω από όλα".

**"Όταν ήρθα στον Άρη από τον Ιωνικό βρήκα έναν χαρισματικό σκόρερ, τον Νίκο Γκάλη, δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ, όμως όταν η ομάδα κερδίζει υπάρχει τρομερή ικανοποίηση. Μια καλή πάσα κάνει δυο χαρούμενους".

** "Ο ρόλος του προπονητή είναι πολύ σημαντικός. Πρέπει να εμπνέει τους παίκτες και για να εμπνέει πρέπει να είναι σκληρός με τον εαυτό του. Όταν μιλάει ο κόουτς για συγκέντρωση και πειθαρχία πρέπει πρώτα ο ίδιος να τα εφαρμόζει"

**"Όσο καλύτερη προπόνηση κάνεις τόσο καλύτερος θα γίνεις. Όταν ήμουν πιτσιρικάς και η Εθνική έπαιζε για τις θέσεις 8-12 σκεφτόμουν πως θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να διεκδικήσουμε μετάλλιο, δεν φοβόμουν να το ονειρευτώ. Έτσι και τώρα λέω στα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρά τους..."

** "Είναι λάθος να αποσπούν οι γονείς την προσοχή των παιδιών μπαίνοντας τροχοπέδη άθελά τους στην εξέλιξή τους. Για μένα είναι λάθος να μπαίνουν οι γονείς στις προπονήσεις των ομάδων, να αποκτούν άποψη και λόγο"

** "Οι περισσότεροι μάνατζερς δεν ξέρουν το παιχνίδι, δεν έχουν τη γνώση για να βοηθήσουν ένα παιδί, το οποίο στην ηλικία των 14-15 ετών είναι ευάλωτο. Δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα μάνατζερς να πλησιάζουν παιδιά τέτοιας ηλικίας. Το παιδί στα 15-16 του πρέπει να δουλεύει στη προπόνηση όχι να 'χει το μυαλό του πως θα αλλάζει ομάδα κάθε χρόνο".

Αξίζει να σημειωθεί πως την συζήτηση παρακολούθησαν εκατοντάδες παιδιά και γονείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο. Το "παρών" έδωσαν μέσω της τεχνολογίας μέλη των Ακαδημιών Μπάσκετ της Μπάγερν Μονάχου, ο Έλληνας κόουτς Θανάσης Τσιγάρας, στέλεχος της ομάδας του Μονάχου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε κι ο Πρόεδρος της Μπασκετικής Μπάγερν (όλων των τμημάτων πλην της αντρικής) Αντρέας Μίνγκες.

Το online meeting παρακολούθησαν φίλοι της ΧΑΝΘ και εκπρόσωποι Ακαδημιών από: Κιλκίς,Γιάννενα, Κάλυμνο,Κέρκυρα, Ηράκλειο, Κω, Καβάλα, Βόλο, Σέρρες, Τρίκαλα, Νάουσα, Καστοριά, Φλώρινα , Ξάνθη, Χερσόνησο, Χανιά, Ρέθυμνο, Κατερίνη, Καλαμάτα Κόρινθο, Μύκονο, Παξούς, Σίνδο, Επανομή, Π. Φάληρο αλλά κι από: Κύπρο, Μόντρεαλ, Ζυρίχη, Μόσχα, Ισραήλ, Σουηδία.

Σημαντική συμμετοχή στην υλοποίηση και οργάνωση της συνάντησης είχαν οι: Ιωάννα Καπουσούζη, Παντελής Παντής και Σωτήρης Κοκκινόπουλος.