Skip to main content

Γιαννάκου: «Δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας»

Aποστάσεις Γιαννάκου από τις αναφορές του Αντώνη Σαμαράς περί «ακυβερνησίας» της χώρας. Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για τη διακυβέρνηση Καραμανλή.
Σαφείς αποστάσεις από τις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά περί «ακυβερνησίας» της χώρας, κράτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στο κανάλι 1 του Πειραιά.

«Δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας. Ακυβερνησία σημαίνει να λείπει ο πρωθυπουργός, να μην υπάρχουν εντολές», δήλωσε η κα Γιαννάκου, εκφράζοντας διαφορετική άποψη από τις θέσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, η κα Γιαννάκου αναγνώρισε πως «καμία κυβέρνηση δεν προλαβαίνει στις πρώτες 100 ημέρες να κάνει πραγματικό έργο», ενώ δεν έλειψε να αναφερθεί και στον εκλογικό νόμο, καλώντας την ηγεσία του κόμματος να φέρει το ζήτημα προς συζήτηση στα κομματικά όργανα.

«Είναι πολύ βαριά η κουβέντα για κατάσταση ακυβερνησίας», δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ για θέματα Οικονομίας, Θεόδωρος Καράογλου, παίρνοντας και αυτός αποστάσεις από τις δηλώσεις Σαμαρά.

Έντονη κριτική Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Καραμανλή

«Άλλα έλεγε και άλλα έπραττε», είναι οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με τις οποίες ασκεί έντονη κριτική στη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο τέως πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη λήψης σκληρών δημοσιονομικών και φορολογικών μέτρων, ενώ τόνισε πως δίνει χρόνο και στη νέα κυβέρνηση και στο νέο πρόεδρο της παράταξης.