Skip to main content

Γιαννακουδάκης (ΑΠΘ) : Ντροπή συνάδερφοι καθηγητές να συμμετέχουν σε επεισόδια στο ΑΠΘ

Ο καθηγητής Χημείας του Α.Π.Θ., Ανδρέας Γιαννακουδάκης, κάνει λόγο για διασύνδεση των αναρχικών ομάδων με πανεπιστημιακούς.

Τη σφοδρή αντίδραση του αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων και καθηγητή Χημείας στο Α.Π.Θ., Ανδρέα Γιαννακουδάκη, προκάλεσε βίντεο από τα επεισόδια της Πέμπτης που σημειώθηκαν στο Α.Π.Θ. και σύμφωνα με τον ίδιο σε αυτά συμμετείχαν και συνάδερφοί του, πανεπιστημιακοί.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακουδάκης το βίντεο αυτό που απέστειλε σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας «είναι ένα ακόμη μικρό δείγμα για την αδιαμφισβήτητη διασύνδεση των αναρχικών ομάδων με τους πραγματικούς «υποκινητές – συναδέλφους» και τους καλεί να λογοδοτήσουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Αυτοί οι «μισθοφορικοί στρατοί» των συγκεκριμένων φοιτητών και άλλων άσχετων εξωπανεπιστημιακών εδώ και χρόνια βρίσκονται στη διάθεση των κομματικών σκοπιμοτήτων κάποιων που η πολιτεία πληρώνει για να υπηρετούν την αποστολή του «δασκάλου» .

Το πλέον αντιδεοντολογικό είναι ότι, τα ανεύθυνα αλλά και ανέξοδα κομματικά τους παιχνίδια τα υλοποιούν με θύματα τα παιδιά κάποιων γονιών, που μας τα εμπιστεύτηκαν για να τα μορφώσουμε.

Τα κροκοδείλια δάκρυά τους πάνω από τα θύματα που οι ίδιοι δημιουργούν, στον επίλογο της κάθε στημένης θεατρικής παράστασης, δεν πείθουν πλέον κανένα...
Εξάλλου, τι περιμένουν να συμβεί όταν παρακινούν και κατευθύνουν με παραδειγματικό τρόπο τους φοιτητές απέναντι στα ΜΑΤ», αναφέρει ο κ. Γιαννακουδάκης και προσθέτει:

«Για τις ενέργειες αυτές πρέπει να λογοδοτήσουν ΤΩΡΑ...σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Πριν όλη η υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα χρεωθεί την ευθύνη των επόμενων θυμάτων, που δυστυχώς σίγουρα θα υπάρξουν. Είναι φανερό το τι θέλουν τα «βαμπίρ συνάδελφοι». Θέλουν αίμα, τραυματισμένους φοιτητές, ίσως θέλουν και νεκρούς φοιτητές.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν αποκαλύπτει τη αντιδεοντολογική δράση όλων εκείνων των συναδέλφων που υποκινούν, καθοδηγούν και πρωτοστατούν στις προσχεδιασμένες παράνομες ενέργειες των αναρχικών ομάδων, παραμένουν αντικείμενο μιας άλλης ανάλυσης ...

Πάντως ντρέπομαι να πιστεύω ότι υπάρχουν συνάδελφοι που φοβούνται να επαναλάβουν δημόσια όσα συνομολογούν σε μεταξύ τους συζητήσεις.
Αλλά αν δεν γίνει ξεκάθαρο στην κοινωνία το τι «παίζεται» εδώ και χρόνια στο Πανεπιστήμιό μας, τότε η υγιής κοινότητά του θα πρέπει να αποδεχθεί τον καταλογισμό των ευθυνών όσων πρόκειται να συμβούν στο προσεχές μέλλον, που φοβάμαι θα κλιμακώνονται με δυσβάσταχτο ρυθμό.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ
Καθηγητής Χημείας ΑΠΘ».