Skip to main content

Γιάννης: Αυτή η ομάδα, αυτή η φανέλα, αυτή η σημαία με έκανε να ξανά ερωτευτώ το μπάσκετ

Ο σούπερ σταρ και ηγέτης της Εθνικής ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν διακρίθηκε.

Λίγο μετά το τέλος του φετινού Eurobasket, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μία ιδιαίτερη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. Ο σούπερ σταρ και ηγέτης της Εθνικής ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στη γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρέθηκε στη ζώνη των μεταλλίων.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης. «Αυτή η ομάδα, αυτή η φανέλα, αυτή η σημαία με έκανε να ξανά ερωτευτώ το μπάσκετ. Κρατήσαμε με την υπόσχεση μας τα δώσαμε όλα», ανέφερε στην ανάρτησή του ο 27χρονος παίκτης.

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας είχε στη διοργάνωση 29,3 πόντους, 8,8 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ και 1,5 κλεψίματα μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Η κορυφαία εμφάνιση του Γιάννη Αντεκούνμπο ήταν κόντρα στην Ουκρανία με 41 πόντους σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρα με τη φανέλα της γαλανόλευκης. Σε εκείνη την αναμέτρηση, ο «Greek Freak» αγωνίστηκε 27 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα έχοντας 41 πόντους με 13/16 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 15/18 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, έχοντας συνολικά 13/18 σουτ εντός παιδιάς.