Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
x

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (VID)

Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ πως: «Η σημαία της πατρίδας μου είναι πολύχρωμη».

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή ομιλία του μέλους της της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, στα Γιαννιτσά.

Σύμφωνα με το logospellas.gr κατά  τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Ηλιόπουλου, ένα ζευγάρι, ο σύζυγος με το παιδί και την έγκυο γυναίκα του, σήκωσαν μια ελληνική σημαία που πάνω έγραφε: «Η σημαία της πατρίδας μου, είναι αυτή κ. Ηλιόπουλε. Η Μακεδονία είναι ελληνική» ως αντίδραση στις πρόσφατες δηλώσεις του υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ πως: «Η σημαία της πατρίδας μου είναι πολύχρωμη» και προεκλογικά, σε συνάντηση με μέλη και συλλογικότητες της LGBTQI+ κοινότητας ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας έλεγε: «θα είναι τιμή μου να τελέσω τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων».

Τη στιγμή που αναρτήθηκε η σημαία από το ζευγάρι, δημιουργήθηκε το επεισόδιο, με άγνωστο ηλικιωμένο που άρχισε να χτυπάει τον άντρα και στη συνέχεια κατέληξε στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώθηκαν από την έγκυο σύζυγο που πανικοβλήθηκε και φώναζε, βλέποντας να χτυπούν τον άντρα της: «Δεν μπορεί ο καθένας να προσβάλλει τη σημαία της πατρίδας μας και αυτό θέλαμε να δείξουμε, τίποτα περισσότερο».

Από την άλλη το pellanews.gr κάνει λόγο για ομάδα μελών «πατριωτικής κίνησης», τα οποία πήγαν στην εκδήλωση φωνάζοντας ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική». Αμέσως άνδρες της αστυνομίας επενέβησαν και προληπτικά προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα τα εν λόγω μέλη.

Κατόπιν, μια δεύτερη ομάδα μελών κι άλλων «πατριωτικών κινήσεων», ενεμφανίσθησαν και άρχισαν να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», με τους άνδρες της αστυνομίας απλά να τους απομακρύνουν και τα μέλη τελικώς να αποχωρούν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μελών μιας τρίτης ομάδας που πήγε στην Πλατεία ΕΠΟΝ των Γιαννιτσών, γράφει το pellanews.gr, έκαναν την κίνηση να ανέβουν στην εξέδρα, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να δεχτεί χτύπημα στο πόδι, το οποίο κατά τα λεγόμενα του ήταν ήδη εγχειρισμένο. Το συγκεκριμένο άτομο προσήχθη στην αστυνομική υποδιεύθυνση Γιαννιτσών, απαίτησε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο και αυτό σαφώς και έγινε. Ο χτυπημένος πολίτης πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά του ατόμου που τον κτύπησε, ενώ μηνύσεις θα καταθέσουν ξεχωριστά και οι συλληφθέντες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ