Skip to main content

Γιαννούλης: Αναγκαία η αύξηση δρομολογίων ΟΑΣΘ με το άνοιγμα της αγοράς

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός που θα διασπείρει τον κορωνοϊό.

Να ληφθούν όλα τα μέτρα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ καλεί ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στα λεωφορεία με την επανεκκίνηση της αγοράς και του εμπορίου.

«Οι γνώριμες εικόνες του συνωστισμού στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δυστυχώς έκαναν σήμερα την επανεμφάνιση τους.  Είχαμε τονίσει από την έναρξη της πανδημίας πως ο συνωστισμός και οι ασφυκτικές συνθήκες μεταφοράς στις ώρες αιχμής παραμένει μία διαρκής εστία διασποράς και κινδύνου για τους επιβάτες του ΟΑΣΘ. Είχαμε τονίσει πως είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση των βασικών γραμμών με περισσότερα δρομολόγια και όχι μόνο στις ώρες αιχμής, ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό», επισημαίνει ο κ. Γιαννούλης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σήμερα πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξει αυξημένη κίνηση, προφανώς όμως δεν υπήρξε αντίστοιχη πρόβλεψη απο τους επιτελείς του ΟΑΣΘ να αυξήσουν τα δρομολόγια. Προφανώς παραμένουν πιστοί στο δόγμα Κώστα Καραμανλή πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες διασπορά του κορονοϊού.  O εφησυχασμός αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή πολύ κακό σύμβουλο. Οφείλει άμεσα η διοίκηση του Οργανισμού, με σεβασμό στο επιβατικό κοινό, να λάβει όλα τα μέτρα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ».