Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020
x

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 66.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Πρέπει να αποτρέψουμε να βυθιστεί η χώρα στην ύφεση και την ανεργία, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

«Για ένα γινάτι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, 66000 οικογένεις, εργαζόμενοι στα λιγνιτωρυχεία και πρώην εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα, κινδυνεύουν με φτωχοποίηση καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη στήριξή τους». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Ο κύριος Βρούτσης από το βήμα της Βουλής με ψέματα προσπάθησε να δικαιολογήσει τις επιλογές της κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο που το υπουργείο Εργασίας είναι τελευταίο στην αξιολόγηση των πολιτών», είπε ο κ. Γιαννούλης και διερωτήθηκε:

«Το ερώτημα που θέτει ο μέσος πολίτης είναι γιατί πρέπει με διαθέσιμα περίπου 50 δισεκατομμύρια, να συζητάμε για μειώσεις μισθών, για εκπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα, για ύφεση και ανεργία, για κλειστά καταστήματα;».

Όπως είπε, πρέπει «να αποτρέψουμε να βυθιστεί η χώρα στην ύφεση και την ανεργία και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να μπούμε σε μία διαδικασία διασπάθησης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

«Οι τράπεζες που είναι βασικό εργαλείο για να ξεπεράσουμε την κρίση παραμένουν για επιχειρηματίες και επαγγελματίες "κλειστοί ναοί"», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννούλης και συνέχισε:

«Η κρίση ανάγκασε όλους μας να αναθεωρήσουμε ορισμένα στερεότυπα. Η σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δεν αποτελεί κατ΄ανάγκην μείωση της δυναμικής και της ικανότητας του Πρωθυπουργού να διαχειρσθεί με την κυβέρνηση του την κρίση».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι πολλά και σύνθετα τα προβλήματα και πρέπει να καθίσουν τα πολιτικά κόμματα να καθορίσουν γραμμές και στόχους τόσο για τα εθνικά θέματα όσο και για την οικονομία».

«Στα ελληνοτουρκικά να καθορίσουμε τι χρειάζεται να γίνει για τη διεθνοποίηση του προβλήματος και πιστεύω ότι υπάχουν πολλές πιθανότητες σύγκλισης. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στην οικονομία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Γιαννούλης.

«Δεν είναι δυνατό να φέρνουνε για νομοθέτηση στη Βουλή τη γραφική άποψη του Αδωνι Γεωργιάδη ότι "καταργούμε την κοινωνιολογία γιατι τα παιδιά γίνονται αριστερά"», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ