Skip to main content

Γιαννούλης: «Φασισταριό» όποιος εναντιώνεται στη συμφωνία των Πρεσπών

Σάλος με τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε στην Κατερίνη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φασισταριό» αποκάλεσε σε χαιρετισμό του σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, χτες το βράδυ στην Κατερίνη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με την κομματική στήριξη, Χρήστος Γιαννούλης, όσους διαδήλωναν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Γιαννούλης αποκάλεσε, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, «φασισταριό» όσους ήταν έξω από την αίθουσα και προηγουμένως είχαν αποδοκιμάσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν στην εκδήλωση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

«Πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας, που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα», είπε ο κ. Γιαννούλης.

Ο χαρακτηρισμός έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από πολίτες, που εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ έχει ξεσπάσει και σάλος στα ΜΜΕ, που αναπαράγουν το σχετικό βίντεο.

Στη χτεσινή εκδήλωση ειδικά ο κ. Τζανακόπουλος έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών για τη συμφωνία των Πρεσπών από περίπου 200 άτομα, τα οποία πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία, έξω από το χώρο της εκδήλωσης.

Μάλιστα, υπάρχουν και έντονες διαμαρτυρίες για face control σε δημοσιογράφους από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν τους επέτρεψαν να παρακολουθήσουν την κατά τα άλλα ανοιχτή εκδήλωση, με τη δικαιολογία ότι αντιτίθενται φανερά στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σήμερα μάλιστα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στον Focus FM, ο κ. Γιαννούλης επιχείρησε να πάρει πίσω το χαρακτηρισμό, λέγοντας: «Μόνο με χιούμορ μπορώ να απαντήσω σε αυτόν τον αποσπασματικό τρόπο μετάδοσης ενός πολύ μικρού αποσπάσματος. Η πρακτική του κόβω και ράβω δεν βοηθά κανέναν. Η πλήρης φράση που είπα είναι ότι 'Δεν θέλω ο γιος μου να ζήσει σε μια Ελλάδα πνιγμένη στο διχασμό. Δεν θέλω να ζήσει σε μια Ελλάδα που δεν μπορεί να διαφωνήσει χωρίς να αντιμετωπίσει βία'. Σέβομαι όλους αυτούς που διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η φράση που είπα αφορούσε 20 ή 30 αθροισμένους συμπολίτες που έλουζαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους παρευρισκόμενους πολιτικούς. Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι λειτούργησαν αυθόρμητα. Ήταν στημένο».

Επίσης, εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει: «Τα δημοσιογραφικά «χειρουργεία», με ακολούθους ειδησεογραφικές σελίδες και παρακμιακά sites, που νομίζουν ότι η δημοκρατία και η ενημέρωση είναι ένα προϊόν προχειρότητας και εθνικιστικού παροξυσμού, με εμφανίζουν να αποκαλώ «φασισταριό» τους Έλληνες πολίτες που δεν συμφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών. Στην σύντομη τοποθέτηση μου κατά την διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης στην Κατερίνη με κεντρικό Ομιλητή τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και με την ιδιότητα μου ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, διατύπωσα και εμμένω στην άποψη μου ότι οι ίδιοι 50 «αυθόρμητα» αγανακτισμένοι, που επιτέθηκαν με μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη, με μολότοφ στο σπίτι της Μπέττυς Σκούφα στην Κατερίνη, με επίθεση στο σπίτι του Βουλευτή  Στέργιου Καστόρη, τρομοκρατώντας και απειλώντας τους υπέργηρους γονείς του, με πέτρες και κάδους στο σπίτι του βουλευτή Χάρη Τζαμακλή, δεν αποτελούν τίποτε άλλο από μία ισχνή μειοψηφία «φασιστοειδών» που μόνο την Πατρίδα μας δεν υπερασπίζονται. Αυτούς αποκάλεσα ως «φασισταριό» που με χυδαίο τρόπο προπηλάκιζαν όποιον προσερχόταν στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη».

Και ο κ. Γιαννούλης συνεχίζει: «Σε καμία περίπτωση δεν αποκάλεσα με απαξιωτικό τρόπο τους Έλληνες πολίτες που διαφωνούν και αντιτίθενται στην Συμφωνία των Πρεσπών. Καταλαβαίνω την ανάγκη να απομονώνονται φράσεις και λέξεις σε μία προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης και αλλοίωσης του καθαρού μηνύματος το οποίο στέλνω στους δημοκρατικούς πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας ανεξαρτήτου χρώματος. Δεν φοβάμαι τους τραμπούκους του απέναντι πεζοδρομίου, του διαδικτύου και των στρατευμένων σχολιαστών και δημοσιογράφων που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να αναζητήσουν τα πραγματικά γεγονότα και την άλλη άποψη. Πολυτέλεια σε μία εποχή βιομηχανικής παραγωγής ψευτοειδήσεων και εντυπώσεων. Φοβάμαι και αγωνιώ για το πόσο επικίνδυνο είναι να δηλητηριάζονται νέοι άνθρωποι και νέα παιδιά από το τυφλό μίσος όσων τους σπρώχνουν στα άκρα. Κοιτάμε μπροστά, Δυνατά Μπροστά , Θετικά Μπροστά με όσους εργάζονται, σχεδιάζουν, πολιτεύονται και ονειρεύονται μία Δημοκρατική, Σύγχρονη, Δίκαιη, Οικονομικά ανεπτυγμένη Κεντρική Μακεδονία».

Το βίντεο πάντως με τη σχετική δήλωση παραμένει και δεν είναι προϊόν μοντάζ...