Skip to main content

Γιαννούλης: Έχει δοθεί μόνο το 1/10 των κονδυλίων για γεωργία, αλιεία

Παρά το γεγονός ότι έχουν προϋπολογιστεί συνολικά 225 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Πλήγμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, περιλαμβανομένων αυτών του αγροτικού τομέα, της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, αποτελεί η αδράνεια και η αδιαφορία του Απόστολου Τζιτζικώστα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Όπως εξηγεί, «παρά το γεγονός ότι, με την ενίσχυση ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχουν προϋπολογιστεί συνολικά 225 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του γεωργικού τομέα, του τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, μόνο τα 25 εκατομμύρια έχουν διοχετευθεί στην αγορά».
 
Ο κ. Γιαννούλης παραθέτει τα σχετικά στοιχεία που αφορούν τα κονδύλια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων για κάθε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας:

Χαλκιδική: Προϋπολογισμός 39,2 εκατομμύρια - Εκταμιεύθηκαν 474 χιλιάδες
Πιερία: Προϋπολογισμός 16,3 εκατομμύρια – Εκταμιεύθηκαν 354 χιλιάδες
Ημαθία: Προϋπολογισμός 5 εκατομμύρια – Εκταμιεύθηκαν 660 χιλιάδες
Σέρρες: Προϋπολογισμός 4,5 εκατομμύρια – Εκταμιεύθηκαν 475 χιλιάδες
Πέλλα: Προϋπολογισμός 4,4 εκατομμύρια – Εκταμιεύθηκαν 300 χιλιάδες
Κιλκίς: Προϋπολογισμός 4,3 εκατομμύρια – Εκταμιεύθηκαν 307 χιλιάδες
Θεσσαλονίκη: Προϋπολογισμός 90,2 εκατομμύρια – Εκταμιεύθηκαν 8,2 εκατομμύρια
 
«Η προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ, στην οποία εντάχθηκαν τα συγκεκριμένα κονδύλια, ολοκληρώνεται σε περίπου ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επρόκειτο να διοχετευθούν στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας. Υπόλογος για κάτι τέτοιο θα είναι προσωπικά ο κ. Τζιτζικώστας», καταλήγει ο κ. Γιαννούλης, τονίζοντας ότι «εννέα χρόνια αδράνειας, στασιμότητας και καθήλωσης είναι αρκετά. Για τον λόγο αυτό οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας κοιτάμε πλέον μπροστά και αλλάζουμε σελίδα, για ένα μέλλον προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας».