Skip to main content

Γιαννούλης: Ένα έργο έχει κάνει στην Πέλλα ο κ. Τζιτζικώστας;

Η αγάπη για την πατρίδα αποδεικνύεται με λόγια και πράξεις και δεν υπάρχει τζιτζικωστόμετρο, είπε για τις Πρέσπες ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Για ανυπαρξία έργων στην Πέλλα κατηγόρησε τη διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Χρήστος Γιαννούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό PellaTV.

«Ένα έργο έχει κάνει στην Πέλλα ο κ. Τζιτζικώστας;», διερωτήθηκε ο κ. Γιαννούλης, ο οποίος έθιξε ζητήματα που αφορούν τις δομές υγείας του νομού, οι οποίες, όπως είπε, αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας, με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι «είναι εύκολες οι κορώνες για να εξυπηρετήσουμε μικροκομματικά συνδικαλιστικά συμφέροντα, όμως το θέμα δεν είναι να παίζουμε παιχνίδια πάνω στην πλάτη της υγείας των ανθρώπων αλλά να λύσουμε άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν».
 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε τις προτάσεις του για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, κυρίως όσον αφορά τις τοπικές καλλιέργειες, τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και τη δυνατότητα ανοίγματος σε νέες αγορές. «Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας μπορούν να μεταφέρονται πολύ πιο γρήγορα, λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε βαλκανικές χώρες αλλά και γενικότερα της Ευρώπης. Ο τόπος μας θα είναι καλύτερος και δεν θα ζηλεύουμε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε ο κ. Γιαννούλης.
 
Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γιαννούλης είπε χαρακτηριστικά ότι «η αγάπη για την πατρίδα αποδεικνύεται με λόγια και πράξεις και δεν υπάρχει τζιτζικωστόμετρο», επαναλαμβάνοντας ότι «ο κ. Τζιτζικώστας δεν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της Μακεδονίας, όπως εμφανίζεται καθαρά για μικροπολιτικά συμφέροντα. Ξέραμε εδώ και 27 χρόνια ποιος ήταν ο δρόμος προκειμένου να λάβει τέλος αυτή η διαμάχη, αλλά δεν τον διεκδίκησε κανείς».
 
«Η αναμέτρηση δεν είναι Τζιτζικώστας – Γιαννούλης, είναι παρόν και μέλλον, πίσω και εμπρός, σκοτάδι και μαύρο. Η μάχη εκτός από πολιτική είναι και αναπτυξιακή και δεν μπορούμε από τυχοδιωκτισμό και πολιτικαντισμό να θυσιάζουμε το συμφέρον αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων κλπ απλά για μια νίκη προς την ηγεσία της ΝΔ», είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Και αφού μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον «πολιτικό κανιβαλισμό της Νέας Δημοκρατίας που έχει το βλέμμα μόνο στις κάλπες», έκανε λόγο για παραποίηση της ομιλίας του από συστημικά μέσα, λέγοντας ότι «είναι ζήτημα δημοκρατίας να υπάρχει ακριβής ενημέρωση».