Skip to main content

Γιαννούλης: Επικοινωνιακή και ανέμελη η περιοδεία Μητσοτάκη στην Κεν. Μακεδονία

«Η ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αγνόησε εισηγήσεις», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί να επισκεφθεί τα νοσοκομεία αιχμής όπως το ΑΧΕΠΑ και το Παπανικολάου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μια επικοινωνιακού τύπου περιοδεία σε νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, σχολιάζοντας τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Μακεδονία.

«Πέραν πάσης αμφιβολίας η ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αγνόησε εισηγήσεις και επιδημιολογικά δεδομένα πριν από το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου», είπε ο κ. Γιαννούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως είπε μάλιστα η τοποθέτηση του Πρόεδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της επιτροπής του ΕΟΔΥ Αθανάσιου Εξαδάκτυλου στην ειδική συνεδρίαση ήταν αποκαλυπτική.

Παραθέτοντας την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΙΣ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε από τα λόγια του κ. Εξαδάκτυλου ότι «Οι ευθύνες βρίσκονται «κεντρικά» και όχι στην Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία που υπήρχαν έδιναν την δυνατότητα σε αυτόν που είχε την τελική απόφαση, να προσαρμοστεί σε επιστημολογικές ερμηνείες, που σχετίζονται με κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα προστασίας και σε δεύτερη φάση να εμβολιαστούμε.  Είναι ντροπή εν μέσω πανδημία να περιορίζουν σε Αττική και Θεσσαλονίκη το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης για τους άνεργους, μόνο για όσους άνεργους είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθήνας ή Θεσσαλονίκης Δηλαδή πλέον αν ένας άνεργος ζει στην Αττική ή στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να είναι εκεί η μόνιμη κατοικία, θα υποχρεούται να πληρώνει κανονικά κόμιστρο», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ