Skip to main content

Γιαννούλης για μετρό: Βυθίζουν ξανά την πόλη στο τέλμα

Τελείωσε πια η μάχη των εντυπώσεων για τη Μακεδονία, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά»

Έκκληση προς όλους να υπογράψουν το ψήφισμα της κίνησης Μπουτάρη για παραμονή των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα πυρά προς όσους συνεπικουρούν στην απόσπασή τους κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης.

Με αφορμή την αυριανή σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας για το μετρό, ο κ. Γιαννούλης του ασκεί έντονη κριτική λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι «τελείωσε πια η μάχη των εντυπώσεων για τη Μακεδονία. Άρα μπορεί κάλλιστα να ανοίξει το ψηφιδωτό και στην αυριανή σύσκεψη να καλέσει όχι μόνο τους φορείς που συμφωνούν μαζί του a priori αλλά και άλλους για να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Όπως και τον κύριο Γ. Μυλόπουλο τον οποίο ξαφνικά τον έχουν ξεχάσει όλοι».

Ο κ. Γιαννούλης επισημαίνει ότι η συνύπαρξη αρχαίων και μετρό ήταν μία κοινή συμφωνία αυτής της πόλης, «των φορέων και των ανθρώπων που πονάμε και αγαπάμε αυτήν την πόλη και βλέπουμε το μετρό ως μία δημόσια υπηρεσία και όχι ως μία μπίζνα για κατασκευαστές και εργολάβους. Ξαφνικά ένας νέος Έλγιν, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», ένας νέος Νέρωνας κατά μία άλλη εκδοχή έρχεται και βάζει φωτιά σε μία πόλη», λέει χαρακτηριστικά.

«Χωρίς καμία διαβούλευση ειδικών, απλά “όλες μου οι γνώσεις είναι φήμες και διαδόσεις”. Διαβουλεύτηκε δεν ξέρω εγώ με ποιον μέσα σε τρεις μέρες και η προεργασία ετών έρχεται και ανατρέπεται για να αλλάξει ένας σχεδιασμός και να ξαναβυθίσει την πόλη και σε τεχνικό και σε πολιτικό αλλά και εσύ ιστορικό τέλμα», προσθέτει ο κ. Γιαννούλης στη δήλωση του.

Ο βουλευτής μάλιστα κάνει μία έκκληση προς όλους να υπογράψουν το ψήφισμα της κίνησης Μπουτάρη για την διάσωση της πολιτιστικής πολιτιστικής κληρονομιάς. «Όπως θα κάνουμε και εμείς και η παράταξη "Κοιτάμε Μπροστά" και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αφελείς και θεωρητικές δεσμεύσεις για τρία μουσεία σε ένα στρατόπεδο, το οποίο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέλουν να επιστρέψει στο Υπουργείο Άμυνας ενώ αποδόθηκε στους πολίτες, δεν πείθουν και ανησυχούν», καταλήγει.