Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
x

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ... ΠΟΛΟ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη Βουλή,και στα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «εγκληματικό« σχέδιο.

Εκλογές ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη νέα σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας Ε65 στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν έχετε το θάρρος, πάτε στην κάλπη», ασκώντας εφ όλης της ύλης κριτική για το κυβερνητικό έργο. Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «εγκληματικό» το σχέδιο για την κατασκευή του Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης για να προσθέσει στη συνέχεια πως αυτό το «εγκληματικό σχέδιο εγκρίθηκε μεν από το ΣτΕ, όμως το ΣτΕ δεν είπε ότι είναι το μοναδικό σχέδιο που μπορεί να υλοποιηθεί».

«Η δεύτερη φύση σας είναι αυτή του σκορπιού» είπε απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή για να συνεχίσει «συμπεριφέρεστε σαν τον σκορπιό που δαγκώνει τον ευεργέτη του βάτραχο στον μύθο. Ο ευεργέτης σας είναι ο λαός. Αν πραγματικά θέλετε να κρυφτείτε για το αν ισχύει η εικόνα άσπρο - μαύρο πάτε στην κάλπη και αφήστε την επικοινωνία και τους μονολόγους».

Όπως είπε ο κ. Γιαννούλης στην κάλπη θα «φανεί ποια ΝΔ υπάρχει. Η ΝΔ του Καραμανλή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το Βατοπέδι; Του Γιώργου Παπανδρέου που επίσης ανέλαβε την ευθύνη από βήματος Βουλής, του Αλέξη Τσίπρα που έκανε το ίδιο ή του δικού σας επικεφαλής που η λέξη συγγνώμη είναι άγνωστη;».

Σε εκείνο το σημείο οι βουλευτές της ΝΔ αναρωτήθηκαν αν όντως ο κ. Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη για τους 100 νεκρούς στο Μάτι με τον κ. Γιαννούλη να τους απαντά «στα πακιστανικά τηλέφωνα ψάξτε για το Μάτι. Έχετε το θράσος να μιλάτε μετά τα πακιστανικά τηλέφωνα και την Φενερμπαχτσέ που έμπαινε στην χώρα την ώρα που ο κόσμος πέθαινε;».

Παίρνοντας αργότερα τον λόγο, ο κ. Καραμανλής απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «λέτε πολλά ανέκδοτα. Μου θυμίζετε το ανέκδοτο με την ομάδα πόλο που αν και χάνει 10-0 πανηγυρίζει που δεν πνίγηκε κανείς» είπε.

Και πρόσθεσε: «Μιλήσατε για εκλογές. Κατανοώ τη χαρά σας μετά τις τελευταίες μετρήσεις γιατί στη δυσκολότερη συγκυρία νομίζετε ότι μπορείτε να καλύψετε απόσταση 13 μονάδων! Η πρότασή σας αντικαθιστά τον αρχηγό σας; Εχετε μικρομεγαλισμό! Πάτε για αρχηγός, καλή σας επιτυχία».

Πηγή: protothema.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ