Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

«Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία, την πολιτιστική μας κληρονομιά. Απέναντι στη Θεσσαλονίκη», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Προεξοφλημένη χαρακτηρίζει την απόφαση του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του είχε ειπωθεί στην τελευταία ΔΕΘ «από τον ειδήμονα σε θέματα αρχαιολογίας πρωθυπουργό».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «στη μεγαλύτερη σε διάρκεια και ένταση συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ξεδιπλώθηκε όλη η μεθόδευση της κυβέρνησης. Μία συνεδρίαση η οποία σημαδεύτηκε από την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά τηςε πλειοψηφίας, απέναντι σε όσους τόλμησαν να ταχθούν υπέρ της «κατά χώρα» παραμονής των αρχαίων».
     
Παράλληλα ο κ. Γιαννούλης αναφέρει πως μόλις δύο μέλη του ΚΑΣ, η γενική διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τζένη Βελένη και ο καθηγητής του ΕΜΠ Βλάσης Κουμούσης τάχθηκαν ενάντια στην απόσπαση.

«Εξέλιξη πολύ φυσιολογική καθώς η κυβέρνηση είχε φροντίσει από τα μέσα Αυγούστου να αλλάξει ριζικά τη σύνθεση του ΚΑΣ και να τοποθετήσει τους δικούς της "αριστους"», σχολιάζει ο βουλευτής.
     
«Αυτό που όμως δεν είχαν λάβει υπόψη τους ήταν η αντίδραση των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Που με κάθε μέσο και κάθε ώρα δηλώνουν ότι αρνούνται να γίνουν συνένοχοι στο «έγκλημα» που επιχειρείται. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στην προχθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υλοποιηθεί το άθλιο και καταστροφικό σχέδιο της κυβέρνησης. Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία, την πολιτιστική μας κληρονομιά. Απέναντι στη Θεσσαλονίκη», σημειώνει ο Χρήστος Γιαννούλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ