Skip to main content

Γιαννούλης: Η χώρα δεν αντέχει να ξαναζήσει ημέρες του 2012-13

Αν υπάρχει στοιχειώδης αίσθηση εθνικής ευθύνης θα πρέπει η κυβέρνηση να ακούσει και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Το πρώτο μας μέλημα δεν μπορεί να είναι το έλλειμμα. Το 2020 το πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα λουκέτα, όσο το δυνατόν λιγότερα κλειστά ξενοδοχεία και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη στη μεσαία τάξη και στα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας», τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε σε συνθήκες κρίσης της περιόδου 2010-2014; Έχουμε το περιθώριο για ύφεση 9-10%: Έχουμε το περιθώριο για λουκέτα; Έχουμε το περιθώριο για ανεργία 27%;», διερωτήθηκε ο κ. Γιαννούλης.

Και πρόσθεσε: «Η οικονομία δεν πρόκειται να σταθεί στα πόδια της εάν η ανεργία σκαρφαλώσει ξανά στο 27%, εάν το αφήγημα είναι "πάρτε δάνεια" αλλά οι τράπεζες έχουν κλειστές τις κάνουλες, εάν τα χρήματα που πέφτουν στην αγορά είναι μόνο στα λόγια και όχι στην πράξη, εάν χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας στην εστίαση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπορικών συλλόγων το 25% των καταστημάτων δεν θα ανοίξει». 

Όπως επισήμανε ο ίδιος, «οι ξενοδόχοι που επλήγησαν την περασμένη χρονιά από την πτώχευση της Thomas Cook, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Το πρώτο μας μέλημα δεν μπορεί να είναι το έλλειμμα. Το 2020 το πρώτο μας μέλημα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα λουκέτα, όσο το δυνατόν λιγότερα κλειστά ξενοδοχεία και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη στη μεσαία τάξη και στα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας».

«Αν υπάρχει στοιχειώδης αίσθηση εθνικής ευθύνης θα πρέπει η κυβέρνηση να ακούσει και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Σε λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει επικαιροποιημένο το πρόγραμμα "Μένουμε όρθιοι" για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Απαιτείται ένα εθνικό σχέδιο για να μην ξαναζήσουμε τις μαύρες μέρες του 13», κατέληξε ο κ. Γιαννούλης.