Skip to main content

Γιαννούλης: Η πλέον δαπανηρή επιλογή η απόσπαση των αρχαίων της Βενιζέλου

«Το συνολικό κόστος της απόσπασης των αρχαίων θα εκτοξευθεί σίγουρα σε δυσθεώρητα ύψη» αναφέρει σε δήλωσή του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον 22 εκατ. ευρώ θα κοστίσει σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη η λύση της απόσπασης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή τομεάρχη Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση λύση που δρομολογείται τώρα «το συνολικό κόστος της απόσπασης των αρχαίων θα εκτοξευθεί σίγουρα σε δυσθεώρητα ύψη καθώς στο παραπάνω ποσό των 54 εκατ. δεν περιλαμβάνονται τα ποσά των αποζημιώσεων»

Η δήλωση του Χρήστου Γιαννούλη:

«Σε συμπληρωματική σύμβαση 54 εκατ. ευρώ προχωρά η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ με την εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε, μόνο για τις αρχαιολογικές ανασκαφές, που θα ακολουθήσουν την απόσπαση και την ανάδειξη των ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Χωρίς καμία συγκριτική μελέτη, στη θέση της «πανάκριβης» κατά τη ΝΔ λύσης της παραμονής των αρχαίων, που θα κόστιζε 32 εκατ. σήμερα επιλέγεται η απόσπαση που θα κοστίσει επιπλέον 22 εκατ.

Το συνολικό κόστος της απόσπασης των αρχαίων θα εκτοξευθεί σίγουρα σε δυσθεώρητα ύψη καθώς στο παραπάνω ποσό των 54 εκατ. δεν περιλαμβάνονται τα ποσά των αποζημιώσεων, όπου μόνο για τον πρώτο χρόνο ανήλθαν σε 19,5 εκατ. Να προασπίσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».