Skip to main content

Γιαννούλης: Οι Σέρρες αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση από την ΠΚΜ

Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες των Σερρών και δεσμευόμαστε ότι θα το οικοδομήσουμε, αναφέρει ο υποψήφιος περιφερειάρχης

Στα κονδύλια ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έχουν προϋπολογιστεί από το ΕΣΠΑ 2014-2021 για τον νομό Σερρών, αλλά λιμνάζουν, λόγω της αδράνειας του κ. Τζιτζικώστα, χωρίς να διοχετεύονται στην αγορά, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης. Όπως σημειώνει ο ίδιος, «είμαστε μόλις ένα χρόνο από την ολοκλήρωση του προγράμματος και από τον προϋπολογισμό των 102,6 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξης του νομού Σερρών, ως σήμερα έχουν υλοποιηθεί έργα 25 εκατομμυρίων».

«Έχουμε επιλέξει να παρουσιάζουμε αλήθειες με στοιχεία για να εκθέσουμε σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας τα αποτελέσματα της αδράνειας του κ. Τζιτζικώστα», τονίζει ο κ. Γιαννούλης, αναφέροντας ενδεικτικά ότι ως σήμερα στον νομό Σερρών «έχουν εκταμιευθεί 552 χιλιάδες ευρώ (από τον προϋπολογισμό των 3,2 εκατομμυρίων) για την προώθηση της απασχόλησης, 457 χιλιάδες ευρώ (από τον προϋπολογισμό των 4,5 εκατομμυρίων) για την τόνωση της ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 13,7 εκατομμύρια ευρώ (από τον προϋπολογισμό των 64,5 εκατομμυρίων) για την προστασία του περιβάλλοντος, μόλις 1670 ευρώ (!) για την προώθηση της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας και ούτε ένα ευρώ για τη βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών και την υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

«Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες των Σερρών και δεσμευόμαστε ότι θα το οικοδομήσουμε. Εννέα χρόνια στασιμότητας είναι αρκετά. Πλέον αλλάζουμε σελίδα και κοιτάμε μπροστά για μία Κεντρική Μακεδονία της ισόρροπης ανάπτυξης, της οικονομικής και κοινωνικής προόδου και της προκοπής», καταλήγει ο ίδιος.