Skip to main content

Γιαννούλης: Εισαγωγή ατόμων με δυσλεξία στις στρατιωτικές σχολές

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πως η πολιτεία οφείλει να διορθώσει το λάθος που έπραξε το 2014, εντάσσοντας τις μαθησιακές δυσκολίες στα ψυχικά νοσήματα.

Την υπόσχεση ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα επαναπροσεγγίσει το θέμα της εισαγωγικής μαθητών με δυσλεξία στις Στρατιωτικές Σχολές, έδωσε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη.

Στην τοποθέτηση ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να διορθώσει το λάθος που έπραξε το 2014, εντάσσοντας τις μαθησιακές δυσκολίες στα ψυχικά νοσήματα, κόντρα στα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα.

Τα παιδιά με δυσλεξία είναι παιδιά με ιδιαίτερη ευφυία, δεν είναι παιδιά που πάσχουν από ψυχικό νόσημα.

Η Ελληνική Εταιρία Δυσλεξίας, διεθνείς φορείς, επιστημονικοί οργανισμοί τονίζουν με έμφαση πως τα  παιδιά αυτά αναπτύσσουν ιδιαίτερες δεξιότητες και ανταπεξέρχονται σε στρεσογόνες καταστάσεις.  

Είναι χαρακτηριστικό πως στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξειδικευμένοι φορείς στα αμυντικά ζητήματα, προτρέπουν τις ένοπλες δυνάμεις να δώσουν σε αυτά τα παιδιά ευκαιρίες να ενταχθούνε σε σημαντικούς κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

Είναι περίπου το 8% του πληθυσμού που αντιμετωπίζει με διαφορετικές διακυμάνσεις, ένταση και χαρακτηριστικά αντίστοιχα προβλήματα.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα παιδιά με δυσλεξία δεν ζητούν την επιείκεια, την ανοχή ή την υποβοήθηση των στρατιωτικών επιτροπών. Ζητούν δικαιοσύνη. Ζητούν να τους δοθεί η ευκαιρία να διαγωνιστούν ισότιμα και με ότι προβλέπουν οι νόμοι.