Skip to main content

Γιαννούλης: Κρίσιμη η Περιφέρεια για την καθημερινότητα των πολιτών

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε πως στο ψηφοδέλτιό του έχουν συστρατευθεί άνθρωποι που έχουν πραγματικές αγωνίες για το μέλλον.

«Το σημαντικότερο θέμα για κάθε περιφέρεια είναι να καταλάβουν οι πολίτες τι ακριβώς κάνει αυτός ο θεσμός, διότι από τη γέννηση του έχει μετατραπεί σε μια πασαρέλα ονομάτων», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, αλλά και να σχεδιάζει το μέλλον τους για τα επόμενα χρόνια, «κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει με την σημερινή διοίκηση».

Τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να δηλώνει ότι βρίσκεται ψηλά στην απορροφητικότητα κονδυλίων, ωστόσο «είναι πολύ μακριά από την αποτελεσματικότητα και την υλοποίηση των έργων». «Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν αδιάθετα δεκάδες εκατομμύρια την ώρα μάλιστα που διάφοροι οργανισμοί καλούνται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα; Η Σχολή Τυφλών για παράδειγμα, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, καταρρέει. Ζητάει η διοίκηση της Σχολής από την Περιφέρεια να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα αναστήλωσης και βελτίωσης αλλά συναντάει πόρτες κλειστές».

Αναφερόμενος στους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους ο επικεφαλής του συνδυασμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Κοιτάμε Μπροστά», δήλωσε ότι «οι άνθρωποι που έχουν συστρατευθεί σ' αυτήν την προσπάθεια, είναι άνθρωποι που έχουν πραγματικές αγωνίες για το μέλλον και το αύριο της Κεντρικής Μακεδονίας». Σε αντιδιαστολή με την επικοινωνιακή φούσκα που -όπως είπε- εκπροσωπεί η διοίκηση Τζιτζικώστα, ο Χρήστος Γιάννούλης έφερε ως παράδειγμα μια υποψήφια του συνδυασμούτου,η οποία συμμετέχει σε έναν Κοινωνικό Συνεταιρισμό,ο οποίος από τη διαλογή των απορριμμάτων στις θάλασσες της Κεντρικής Μακεδονίας, από τα πλαστικά και τα αδρανή υλικά, έχει στήσει ένα πρωτότυπο βιωματικό εργαστήρι διαλογής και ανακύκλωσης: «Ξέρετε ότι αυτήν τη στιγμή, αν ένας νέος άνθρωπος ενταχθεί σ' αυτήν την προσπάθεια μπορεί να έχει εργασία με μισθό 900 ευρώ και ασφαλιστική κάλυψη; Ο συγκεκριμένος Συνεταιρισμός έχει προσπαθήσει να βρει βοήθεια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,αλλά και αυτόςβρήκετην πόρτα κλειστή».

Τέλος, στην ερώτηση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ1 για το αν θα συγκρουστεί, εφόσον χρειαστεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που εκλεγεί Περιφερειάρχης, ο κ. Γιαννούλης απάντησε σχολιάζοντας τη μεταλλευτική δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός»: «Εγώ θα σας πω για τον Κοκκινόλακα, όπου τρεις επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν διατυπώσει ενστάσεις για τον τρόπο αποστράγγισης χημικών στη συγκεκριμένη εξόρυξη. Είναι ένα ζήτημα που το θέτουμε και προς την Κυβέρνηση. Δεν μπορεί τρεις επιθεωρητές περιβάλλοντος να διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις και ανησυχίες και να μην υπάρχουν στη συνέχεια διοικητικά ή ποινικά μέτρα. Είναι ένα πρώτο σημείο. Αφορά την Κυβέρνηση αυτό. Δεν αφορά την αντιπολίτευση».