Skip to main content

Γιαννούλης: Με αργούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού του Σέιχ Σου

«Μόλις στο 1/10 του δάσους του Σειχ Σου και με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού», επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμές στην κυβέρνηση αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης όσον αφορά την πορεία καθαρισμού του Σέιχ Σου.

«Μόλις στο 1/10 του δάσους του Σειχ Σου και με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού και απομάκρυσνης κομμένων κορμών και κλαδιών που παραμένουν δίπλα στους δασικούς δρόμους, μέσα σε ρεματιές και μονοπάτια. Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς, πως θα προστατευτούν τα υπόλοιπα 9/10 και τι θα γίνει σε περίπτωση φωτιάς;», αναφέρει σε δήλωσή του βουλευτής.

«Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως «το περιαστικό δάσος χρειάζεται οργανωμένο πρόγραμμα», για το οποίο, όμως η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Ωστόσο τι θα γίνει αυτό το καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες, που ήδη βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, όταν ξέρουμε ότι από φωτιά στο παρελθόν το δάσος είχε χάσει περίπου το 56% της έκτασής του; Υποστήριξε επίσης ότι «η πολύ ανάλυση οδηγεί σε παράλυση». Πράγματι τόσο η ανάλυση όσο και η απραξία οδηγούν σε παράλυση και ας ελπίσουμε, ότι η παραδοχή αυτή δεν θα επαληθευτεί στην περίπτωση του Σεϊχ Σου», καταλήγει ο κ. Γιαννούλης.