Skip to main content

Γιαννούλης: Να ακυρωθεί το εξοντωτικό πρόστιμο στην Ανταρσία

Με ανακοίνωσή του καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας να ζητήσει την άμεση ακύρωση του προστίμου που επιβλήθηκε στην Ανταρσία.

«Πλήγμα για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στη χώρα μας» χαρακτηρίζει την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά», για την τοποθέτηση τριών πανό στις Σέρρες. ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης, πρόστιμο το οποίο αποκαλεί «εξοντωτικό».

«Η σπουδή της Επιτροπής Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης να ενεργοποιήσει το άρθρο 14 παρ. 1 εδ. γ΄ του ν. 3870/2010, δημιουργεί ουσιαστικά τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Γιαννούλη.

«Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας να ζητήσει την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» και να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό», καταλήγει.