Skip to main content

Γιαννούλης: Ο Τζιτζικώστας σφετερίζεται τη δουλειά άλλων

Εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας και δεν τη γελοιοποιούμε με περικεφαλαίες, είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης για όσους χαρακτηρίζουν προδοσία τις Πρέσπες

Επίθεση στη διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης, κατά την αποψινή παρουσίαση του συνδυασμού του στο γεμάτο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο "αυτοκράτορας" είναι γυμνός και εκτεθειμένος», τόνισε ο κ. Γιαννούλης, κατηγορώντας τη διοίκηση Τζιτζικώστα για προχειρότητα, αδιαφάνεια και έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού. «Έχουν διαφημιστεί πολλά λόγια, αλλά είναι λίγες οι πράξεις. Δεν υπάρχει ούτε ένα έργο που να έχει ξεκινήσει και ολοκληρωθεί από την περιφέρεια. Η μόνη τους καινοτομία είναι ο σφετερισμός της δουλειάς άλλων, είτε πρόκειται για δήμους, φορείς ή ακόμη και την κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Τόνισε πως η περιφέρεια «μπορεί και πρέπει να είναι δυναμικός παράγοντας οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή» και έθεσε ως προτεραιότητα της διοίκησής του να συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «εδώ και 27 χρόνια κρύβαμε το κεφάλι μας στην άμμο και αφήσαμε την ιστορία μας στο περιθώριο της δράσης», ενώ σε όσους κάνουν λόγο για προδοσία είπε ότι «εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας και δεν τη γελοιοποιούμε με περικεφαλαίες. Για αυτό δεσμευόμαστε να καθιερώσουμε στο αρχαίο θέατρο του Δίου το ευρωπαϊκό και βαλκανικό φεστιβάλ αρχαίου θεάτρου, με τη συνεργασία του ήδη εξωστρεφούς Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος».

«Η Θεσσαλονίκη και οι πόλεις που την αγκαλιάζουν είναι σταυροδρόμι πολιτισμού, χωνευτήρι πολιτισμών, θρησκειών και καταγωγών. Ένα ψηφιδωτό που χτίστηκε από τους ποιητές στο πέρασμα των αιώνων, κρατώντας πάντα τα σκήπτρα της προόδου και της πρωτοπορίας. Και όποτε πήγε να σκοτεινιάσει, ξαναφώτισε. Σας υπόσχομαι ότι εδώ σε αυτή την γωνιά της Ελλάδας στην Κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλονίκη την Πιερία την Ημαθία την Πέλλα το Κιλκίς και την Χαλκιδική αυτός ο κόσμος θα αλλάξει και θα πάει μπροστά», κατέληξε ο κ. Γιαννούλης.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο κ. Γιαννούλης κάλεσε τους υποψήφιους και τις υποψήφιες περιφερειακούς συμβούλους με τον συνδυασμό του. Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησαν ο δημοσιογράφος Κλέαρχος Τσαουσίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Δημήτρης Αρκούδης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης και «έντυσε» με τη φωνή της η Μέλα Γεροφώτη.