Skip to main content

Γιαννούλης: Ο Ζέρβας οφείλει εξηγήσεις για τα 50 σαπάκια από τη Λειψία

Πυρά του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τα 50 λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο δήμος από τη Λειψία.

Πυρά κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, για τα 50 «σαπάκια», όπως χαρακτηρίζει τα λεωφορεία που προμηθεύτηκε από τη Λειψία ο δήμος, εξαπολύει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, μετά το περιστατικό φωτιάς σε ένα από τα εν λόγω λεωφορεία.

Διαβάστε σχετικά: Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Αστικό που ήρθε από Λειψία έπιασε φωτιά - Μας φόρτωσαν σαπάκια

«Αντί να αναζητά φτηνές δικαιολογίες, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους Θεσσαλονικείς για τα 50 λεωφορεία «σαπάκια» που προμηθεύτηκε από τη Λειψία, για να μπουν στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γιαννούλης και συνεχίζει:

«Να εξηγήσει με ποια λογική επελέγησαν ακατάλληλα για τις συνθήκες της Θεσσαλονίκης λεωφορεία, που έχουν μικρούς κινητήρες, δεν διαθέτουν σύστημα κλιματισμού και έχουν μόνο δύο πόρτες για επιβίβαση και αποβίβαση.

»Το περιστατικό της 5ης Νοεμβρίου με τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ένα από τα λεωφορεία της Λειψίας ανέδειξε τις πρόχειρες και δυστυχώς επικίνδυνες αποφάσεις του Υπουργού Μεταφορών, των επικεφαλής του ΟΑΣΘ και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα».

Δείτε ακόμη: Γιατί πήρε φωτιά το λεωφορείο από τη Λειψία - Προβληματισμός στον ΟΑΣΘ

Και: Βέλη δήμου Θεσσαλονίκης κατά ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία της Λειψίας

Παράλληλα, καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ «να μας πει εάν υπήρχε ή δεν υπήρχε πιστοποίηση και έγκριση για να τεθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο όχημα και να εξηγήσει πως το όχημα που παρουσίασε βλάβη,  βρέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Χορτιάτη μη εκτελώντας συγκοινωνιακό έργο».

«‘Όσο και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, η αλήθεια για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη δεν κρύβεται. Τα ψέματα τους καταρρίπτονται από την καθημερινότητα των επιβατών» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Έχει δίκο ο δήμος για το λεωφορείο που βρέθηκε στον Χορτιάτη