Skip to main content

Γιαννούλης: Παραδίδουν τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες

«Η διαχείριση και η λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης περνούν εσπευσμένα σε χέρια ιδιωτικού φορέα», σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής.

«Επιλέγουν να παραδώσουν το έργο στα χέρια ιδιωτών που προφανώς θα έχουν ως πρώτο στόχο την κερδοφορία τους», σχολιάζει ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης, για την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Νοτοπούλου για μετρό Θεσσαλονίκης: Μόνη έγνοια της κυβέρνησης τα ιδιωτικά συμφέροντα

Σε δήλωσή του ο κ. Γιαννούλης αναφέρει ότι «μπορεί η παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης να έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, η διαχείριση και η λειτουργία του ωστόσο περνούν εσπευσμένα σε χέρια ιδιωτικού φορέα. Αυτή είναι η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που προχωρά σε διαγωνισμό για το έργο «Λειτουργία και Συντήρηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού 292 εκατ. ευρώ μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Επιλέγουν να παραδώσουν το έργο στα χέρια ιδιωτών που προφανώς θα έχουν ως πρώτο στόχο την κερδοφορία τους».

Ο βουλευτής τονίζει ότι «ελπίζουμε και ευχόμαστε έστω και την τελευταία στιγμή να καταλάβει ο κ. Καραμανλής ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί περιουσιακό στοιχείο όλων των πολιτών της ευρύτερης γεωγραφικής ενότητας του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και όλων των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών που την επισκέπτονται» και προσθέτει ότι: «καλό θα ήταν στα παιχνίδια της αδιαφάνειας, της Ν.Δ. και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αφήσουν απ' έξω υποδομές μεγάλης σημασίας».