Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

«Με εύκολες δημαγωγίες και ρητορείες κερδίζεις ψήφους στις εκλογές. Τον τόπο σου όμως δεν τον βοηθάς», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμές στην κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης για την αντίδραση που είχε στην αρνητικότητα που εξέφρασαν Δανία, Ολλανδία και Γαλλία στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για την ελληνική πλευρά, «δεν αντέδρασε ούτε στην πρόταση της Ιταλίας να υπάρξει ένα δεύτερο στάδιο επανεξέτασης του θέματος το Νοέμβριο, για να το ζήτημα με το βέτο Μακρόν».

«Ελπίζω ο κύριος Μητσοτάκης να βρει το αναγκαίο πολιτικό θάρρος, να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να δώσει να καταλάβουν όλοι ότι η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ή η συζήτηση για την ακύρωσή της, λόγω πιέσεων των απέναντι εθνικιστών, θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο πλήγμα στην ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας. Με εύκολες δημαγωγίες και ρητορείες κερδίζεις ψήφους στις εκλογές. Τον τόπο σου όμως δεν τον βοηθάς».

Παράλληλα ο κ. Γιαννούλης σχολίασε τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία μόνο κανονικότητα δεν είναι», ενώ αναφερόμενος στην έφοδο των αστυνομικών σε κινηματογράφους είπε πως τα δείγματα γραφής της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη είναι «οπισθοδρομικά, άκομψα και κακόγουστα».

Τέλος μιλώντας για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος επισήμανε πως «μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας γίνονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία ουσιαστική πολιτική πρόταση και μπορεί να μετεξελιχθεί στο βασικό πυλώνα της προοδευτικής παράταξης. Και επειδή ζουν τα απρόβλεπτα και αδιανόητα της καθημερινότητας που μας επιφυλάσει η Νέα Δημοκρατία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ