Skip to main content

Γιαννούλης: Πρόχειρη η νομοθέτηση για την πολιτική προστασία

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την πολιτική προστασία δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Πρόχειρο και σε αντίθεση με την επιστημοσύνη, χαρακτήρισε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, στην παρέμβαση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Ο τόπος απαιτεί ένα σχεδιασμό για την πολιτική προσταία που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και αυτός δεν μπορεί να είναι σε ευθεία αντίθεση με την επιστημοσύνη. Δεν μπορεί να γίνεται χωρίς τη συμμετοχή ανθρώπων, φορέων. Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τους πολίτες. Είτε είναι οι πυροσβέστες, είτε είναι οι μηχανικοί, είτε είναι εθελοντές. Να τους ακούσει με ειλικρίνεια και πραγματική διάθεση να νομοθετήσει για την πολιτική προστασία και όχι για την κομματική της επιβίωση», σημείωσε ο κ. Γιαννούλης.

«Δυστυχώς η αυτοδιοίκηση, όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και σε πάρα πολλές ακόμη γωνιές της χώρας μας, έχει πρωταγωνιστήσει αρνητικά στο τι ΔΕΝ πρέπει να γίνεται για την πολιτική προστασία. Με τη λογική της δημαγωγίας και της πολιτικής στόχευσης, κρατούν σε ορισμένες περιπτώσεις σκόπιμα περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς να προχωρά ούτε ένα βήμα ουσιαστικής παρέμβασης, απλά για να διευκολύνονται οι διαδικασίες αναθέσεων, συνεργασιών και εργολαβικών παρεμβάσεων. Και έχει διατυπωθεί και από άλλους συναδέλφους μία βαθύτατη υπόνοια και καχυποψία ότι ευνοείται αυτή η αδιαφανής διάσταση αυτού του νομοσχεδίου», συμπλήρωσε.