Skip to main content

Γιαννούλης για ρεπορτάζ Voria: Ευθύνες διοίκησης ΟΑΣΘ για τα αυξημένα κρούσματα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως προκαλεί «εύλογη ανησυχία» το θέμα της συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

«Τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφηκαν μεταξύ των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, την τελευταία εβδομάδα προκαλούν εύλογη ανησυχία», αναφέρει, σχετικά για το θέμα της συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους του ΟΑΣΘ (διαβάστε ΕΔΩ) που ανέδειξε πρώτη η Voria.gr, ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον βουλευτή «εγκαλείται από τους εργαζόμενους για ελλιπή μέτρα προστασίας, την ώρα μάλιστα που στη Θεσσαλονίκη οι τιμές του ιικού φορτίου δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό».
 
Παράλληλα ο κ. Γιαννούλης καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού να «αναλογιστεί τις ευθύνες της έναντι των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού» και ζητά από αυτήν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να διασφαλίσει:

Τη διενέργεια τεστ σε όλο το προσωπικό.
Την τακτική απολύμανση των λεωφορείων
Την ενίσχυση των μέτρων προστασίας  με αντισηπτικά για το επιβατικό κοινό σε όλα τα λεωφορεία.
Τον σωστό αερισμό των οχημάτων.
Την ενίσχυση των δρομολογίων κυρίως κατά τις ώρες αιχμής προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Επιπλέον, προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «στη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν τουλάχιστον εσπευσμένη η απόφαση της διοίκησης να επαναφέρει τους ελεγκτές των εισιτηρίων, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με όλους τους επιβάτες και με τον οδηγό».

Καταληκτικά τονίζει πώς «η προστασία εργαζομένων και επιβατικού κοινού είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και επιτέλους η αδράνεια πρέπει να δώσει τη θέση της στην εγρήγορση».