Skip to main content

Γιαννούλης: Τα είπε και ο Τσίπρας στην Αθήνα όσα είπε ο Δένδιας στην Άγκυρα

Τη στάση του υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνέβη κάτι που μπορεί να βοηθήσει τα εθνικά συμφέροντα; Ένας υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε με στεντόρεια φωνή αυτά που είχε πει και παλαιότερα ο Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του Ερντογάν και ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα ειπώθηκαν και στην Άγκυρα», σημείωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης σχολιάζοντας τη στάση του Νίκου Δένδια απένταντι στον Τούρκο ομόλογό του κατά τη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων.

 Εκείνο που θα έπρεπε να προκαλέσει μεγαλύτερη αισιοδοξία και μεγαλύτερη κάλυψη στο χθεσινό αποτέλεσμα θα ήταν πιο είναι το επόμενο βήμα. Εάν στα επόμενα βήματα η χώρα μας θα ωφεληθεί, με στόχο να έχουμε μια αποκλιμάκωση της ένταση, να έχουμε ηρεμία στο Αιγαίο και να υπάρχει και σαφής προσανατολισμός ότι δεν παραχωρείται το παραμικρό. Έγινε σαφέστατο. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και διπλωματικής επιλογής του Νίκου Δένδια. Τι έπεται δηλαδή», πρόσθεσε ο κ. Γιαννούλης.

Παράλληλα σχολίασε τις καταλήψεις στο ΑΠΘ, καθώς και τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη.

«Ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται. Όχι με υπερβολική και προκλητική αστυνομική βία, αλλά είμαστε ευνομούμενη πολιτεία», τόνισε.

Στην παρατήρηση ότι οι καταλήψεις είναι παράνομες και με βάσει τον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεπώς θα πρέπει να επέμβει η αστυνομία ο κ. Γιαννούλης απάντησε: «Δεν υπάρχει άρα. Ο,τι προβλέπει ο νόμος. Ζούμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία».

Παρατήρησε ωστόσο ότι θα πρέπει αυτό να γίνει χωρίς αστυνομική βία. «Δεν έχουμε αστυνομικούς εκπαιδευμένους να συλλαμβάνουν και όχι να τσακίζουν στο ξύλο αυτόν που θα συλλάβουν;», πρόσθεσε.