Skip to main content

Γιαννούλης: Τραγέλαφος με το ράβε – ξήλωνε στο ΚΕΠΕΠ Άγιος Δημήτριος

«Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ανεύθυνη και ανίκανη. Είναι επικίνδυνη», λέει ο βουλευτής.

Σφοδρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης μετά τις παραιτήσεις  των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σχετικά με τη λειτουργία της Δομής.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκαν τα μέλη στη Δομή Παιδιών με Αναπηρία όπου πέθανε ο 25χρονος ΑμεΑ

«Δεν γνώριζαν πως μετά το θάνατο νεαρού περιθαλπόμενου στο ΚΕΠΕΠ τον Νοέμβριο του 2021,  ακολούθησε δεύτερος θάνατος τον Ιανουάριο του 2022 που κρατήθηκε κρυφός; Δεν γνώριζαν πως υφίστανται πάγιες και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό ειδικοτήτων και ιδιαίτερα σε προσωπικό φροντίδας», διερωτάται ο βουλευτής αναφέροντας πως «αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ανεύθυνη και ανίκανη. Είναι επικίνδυνη».

Η δήλωση του Χρήστου Γιαννούλη:

«Άρον άρον έσπευσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να ζητήσει τις παραιτήσεις  του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, την θητεία του οποίου ανανέωσε πριν από τέσσερεις ημέρες η κυβέρνηση με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού!

Δεν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης η έκθεση κόλαφος της  Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη λειτουργία της δομής;  Δεν γνώριζαν πως η δομή λειτουργεί χωρίς Οργανισμό Λειτουργίας, πως ενήλικες διαμένουν μαζί με ανήλικα άτομα, πως  διαθέτει απομόνωση χωρίς αυτό να προβλέπεται;

Δεν γνώριζαν πως μετά το θάνατο νεαρού περιθαλπόμενου στο ΚΕΠΕΠ τον Νοέμβριο του 2021,  ακολούθησε δεύτερος θάνατος τον Ιανουάριο του 2022 που κρατήθηκε κρυφός; Δεν γνώριζαν πως υφίστανται πάγιες και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό ειδικοτήτων και ιδιαίτερα σε προσωπικό φροντίδας,

Γιατί δεν απαντήθηκαν και αγνοήθηκαν οι ερωτήσεις-καταγγελίες που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη λειτουργία της δομής:

Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι μόνο ανεύθυνη και ανίκανη. Είναι επικίνδυνη»