Skip to main content

Γιατί αναμένεται μεγάλη αύξηση της συχνότητας των ΙΦΝΕ στην Ελλάδα στα επόμενα χρόνια

Σενημερωτική εκδήλωση της ΕΟΜΙΦΝΕ, παρουσιάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις που αφορούν στην Νόσο Crohn και στην Ελκώδη Κολίτιδα.

Πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ζουν με τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται αύξηση της συχνότητας  των ΙΦΝΕ (Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου) και στην Ελλάδα, λόγω της επίδρασης περιβαλλοντικών παραγόντων και της γήρανσης του πληθυσμού των ασθενών, γεγονός που θα δημιουργήσει καινούριες θεραπευτικές προτεραιότητες.

Το θετικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι με την εξέλιξη της επιστήμης στον τομέα, οι ασθενείς μπορούν πλέον αν ζουν μία καλή καθημερινότητα και να ξεχάσουν ότι έχουν τη νόσο, αν όχι ίσως για πάντα τουλάχιστον για πάρα πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (ΙΦΝΕ)

Είναι χρόνιες παθήσεις που προσβάλουν συνήθως νεαρούς ενήλικες που βρίσκονται στην πιο παραγωγική φάση της ζωής τους. Ωστόσο, με τις σύγχρονες εξελίξεις στη φαρμακευτική και χειρουργική θεραπεία, η πλειοψηφία των ασθενών σήμερα ζουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή. Παρόλα αυτά, η χρόνια φύση και η πολυπλοκότητα των εκδηλώσεων των ΙΦΝΕ, καθιστά αναγκαία τη διαρκή ενημέρωση και πολύπλευρη υποστήριξη των ασθενών αυτών από το Σύστημα Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.