Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018
x

ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το δημόσιο δεν πρέπει να συνεχίσει να φορολογεί μέχρι εξόντωσης την ιδιωτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει επιχειρηματικό κίνδυνο.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του επιχειρηματικού κόσμου με αφορμή την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, που απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε προσπάθεια αναδιάρθρωσης που έγινε την τελευταία οκταετία στη χώρα. Αυτό που επισημαίνεται από θεσμικούς παράγοντες είναι ότι η δημοσιονομική πολιτική βαπτίζεται βιώσιμη, παρόλο που το μείγμα πολιτικής μεσοπρόθεσμα έχει ημερομηνία λήξεως, αφού βασίζεται

Α) από τη μια πλευρά στην υπερφορολόγηση της ιδιωτικής οικονομίας, η οποία δείχνει να μην έχει τέλος και

Β) από την άλλη στη μείωση των επενδυτικών, αλλά και των τρεχουσών δαπανών αναπτυξιακού χαρακτήρα, με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να «κουρεύεται» όσο ποτέ το τελευταίο διάστημα.

Κοινή είναι η αίσθηση στις τάξεις των επιχειρηματιών ότι αυτό που δεν μπορεί να συνεχισθεί είναι το δημόσιο να συνεχίσει να φορολογεί μέχρι εξόντωσης την ιδιωτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει επιχειρηματικό κίνδυνο.

Αυτό, δε, που σημειώνεται είναι πως θα ήταν προτιμότερο η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων να γίνεται με μια αναπτυξιακή πολιτική επενδύσεων, που παράγει αξιοπρεπείς δουλειές και μισθούς και όχι μέσω κοινωνικών επιδομάτων που χρηματοδοτούνται με την υπερφορολόγηση της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν ημερομηνία λήξης και είναι πεπερασμένες από κάθε άποψη.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ