Skip to main content

Γιατί η αγορά ακινήτων έχει απογειώσει την ανακαίνιση στην Αθήνα

Η απόφαση για ανακαίνιση αποτελεί σχεδόν επιτακτική ανάγκη για τον ιδιοκτήτη, αφού είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για ολική ή μερική αναβάθμιση του χώρου

Ολική επαναφορά με τεράστια ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων σημειώνει η Αθήνα, με την αγορά διαμερισμάτων και κατοικιών να βρίσκονται σε έντονη δραστηριότητα σε τιμές σε ολοένα και πιο αυξητικές προοπτικές.

Το γεγονός αυτό έχει κάνει την ανακαίνιση στην Αθήνα την πιο «έξυπνη» επένδυση που επιλέγουν να κάνουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, σε μια προσπάθεια να ανανεώσουν τόσο τα λειτουργικά, όσο και εμφανισιακά τους μέρη, πετυχαίνοντας τη μέγιστη δυνατή τιμή της αγοράς.

Η απόφαση για ανακαίνιση αποτελεί μια σχεδόν επιτακτική ανάγκη για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου, αφού είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για την ολική ή μερική αναβάθμιση του χώρου.

Είτε πρόκειται για μερική ανακαίνιση σε συγκεκριμένους χώρους του διαμερίσματος, είτε για ολική ανακαίνιση, αυξάνεται η λειτουργικότητα του σπιτιού, επιλύονται προβλήματα φθοράς ή κατασκευαστικές ατέλειες, αναβαθμίζονται αισθητικά οι χώροι, επαναφέροντας τη συνολική αξία του οικήματος σε υψηλά επίπεδα.  

Ποιες περιοχές κεντρίζουν το ενδιαφέρον

Οι Αμπελόκηποι αποτελούν μία από τις περιοχές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου, αφού πληροί τα μέσα κριτήρια (ποιότητα κτηρίων, πρόσβαση σε δουλειά κ.λπ.) που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας που αναζητούν οι υποψήφιοι αγοραστές. Στην περίπτωση των Αμπελοκήπων, οι ανακαινίσεις σπιτιών «χτυπούν» κόκκινο, με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να ανανεώσουν τα ακίνητά τους ώστε να μην χάσουν τη φόρα και το ενδιαφέρον που προσελκύει η περιοχή.

Όσον αφορά τα βόρεια, το Μαρούσι αποτελεί μια άλλη περιοχή στην οποία η ανακαίνιση κατοικιών έχει ενταθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει για τα ακίνητα. Πολλοί υποψήφιοι αγοραστές που δεν επιθυμούν τη συμφόρηση του κέντρου και θέλουν να μετακομίσουν σε μονοκατοικία ή διαμέρισμα στο Μαρούσι, αναζητούν ακίνητα-ευκαιρίες, με τα ανακαινισμένα σπίτια να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Κάτι παρόμοιο ως προς την τάση για ανακαίνιση στην Αθήνα παρατηρείται και νότια με πρώτο και καλύτερο το Παλαιό Φάληρο, καθώς αποτελεί περιοχή που συνδυάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών των Νοτίων Προαστίων όπως γειτνίαση με τη θάλασσα, εύκολη σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας κ.α.

Στα δυτικά, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Περιστέρι, το οποίο λόγω της πολύ μεγάλης πληθυσμιακής του κάλυψης και των προσβάσεων που παρέχει, έχει εξελιχθεί σε κύριο πόλο έλξης αγοραστών διαμερισμάτων. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες που θέλουν να πετύχουν ένα καλό deal σε ενοικίαση ή πώληση, να έχουν ήδη ολοκληρώσει μια σωστή ανακαίνιση στους χώρους των σπιτιών, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η παλαιότητα των κτιρίων έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ανανέωσης.

Η Gk Constructions πρωτοπορεί στην ανακαίνιση σπιτιών στην Αθήνα

Ο κατάλληλος συνεργάτης είναι η βάση για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα ανακαίνισης. Η Gk Constructions αποτελεί σταθερά τον κορυφαίο συνεργάτη για κάθε ιδιοκτήτη που θέλει να ανανεώσει και να αναβαθμίσει τα ακίνητά του τόσο για ιδιοκατοίκηση, όσο και για αξιοποίηση.

Η τεχνική μας ομάδα, με την τεράστια εμπειρία της και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει, προσφέρει άρτιες υπηρεσίες μελέτης, σχεδιασμού και υλοποίησης της ανακαίνισης που επιθυμείτε, παρέχοντας εξειδικευμένη καθοδήγηση για ένα επικερδές αποτέλεσμα.