Skip to main content

Γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου έχασε τον έλεγχο

Υπό το άγχος και την απειλή των εσόδων, που βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, λειτουργεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Γεγονός το οποίο δικαιολογεί εν πολλοίς και τη νευρικότητα του κ. Γ. Παπακωνστ
Υπό το άγχος και την απειλή των εσόδων, που βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, λειτουργεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Γεγονός το οποίο δικαιολογεί εν πολλοίς και τη νευρικότητα του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, η οποία φάνηκε και στο χθεσινή άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Κατά την εισήγησή του για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου δικαιολόγησε το ευρύ πρόγραμμα των ρευστοποιήσεων, έχοντας στο μυαλό του την πολύ κακή πορεία των εσόδων. Γι’ αυτό και πρότεινε έναν κεντρικό «μηχανισμό», που θα αναλάβει να «τρέξει» τις αποκρατικοποιήσεις, προτείνοντας γι’ αυτό το ρόλο την ΚΕΔ.

Αυτό ήταν το «σημείο g». Αμέσως του επιτέθηκαν όλοι οι υπουργοί, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου προεξάρχοντος. Ήταν αυτός που υποστήριξε ότι «το συγκεκριμένο μαγαζί είναι ό,τι πιο διεφθαρμένο και δεν μπορούμε να το αναθέσουμε το πρόγραμμα» κι ακολούθησαν οι υπόλοιποι. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όμως, φέρεται να έχει προειδοποιήσει ήδη τον πρωθυπουργό ότι, αν δεν αναλάβει ένας κεντρικός φορέας τις αποκρατικοποιήσεις, τότε απλώς δεν πρόκειται να προχωρήσουν. Και σε αυτή την περίπτωση, τα επιπλέον έσοδα των 600 εκατ. ευρώ, που έχει προϋπολογίσει το υπουργείο Οικονομικών θα ...πετάξουν. Μόνο που έτσι οι στόχοι του Μνημονίου απομακρύνονται ακόμα περισσότερο ως προς την επίτευξή τους, ενώ πλησιάζει ακόμα περισσότερο η ...χρεωκοπία.