Skip to main content

Ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών ζητά τη ματαίωση του flyover

Ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών επικαλείται επτά λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσει το έργo κατασκευής του flyover.

Αντιρρήσεις κατά της κατασκευής του fly over κατέθεσε σήμερα στη Δημόσια Διαβούλευση ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, ζητώντας την οριστική ματαίωση του έργου κατασκευής Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Fly over) στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης.

Ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών επικαλείται επτά λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσει το έργο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρος (Fly over) είναι ένα έργο που «απειλεί όλο το οικοσύστημα του Σέιχ Σου, καθόσον θα καταστρέψει 75.000 τετραγωνικά μέτρα περιαστικού δάσους» και ότι θα «αυξήσει ανεξέλγκτα την ατμοσφαιρική ρύπανση με ολέθριες επιπτώσεις όχι μόνο στο δάσος, τον μόνο πνεύμονα της πόλης μας, αλλά και στην ευρύτερη αστική περιοχή της Θεσσαλονίκης πλήττοντας κυρίως τους δήμους από τους οποίους διέρχεται (Δήμοι Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών, Θεσσαλονίκης και Πυλαίας Χορτιάτη).».

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι το έργο θα οξύνει δραματικά το ήδη έντονο πρόβλημα της ηχορύπανσης και ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα υδραυλικά και πλημμυρικά χαρακτηριστικά της όμβριας απορροής. 

Ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών ζητά την οριστική ματαίωση της κατασκευής του flyover καθώς «θα αλλοιώσει δραματικά την φυσιογνωμία της πόλης, θα υποβαθμίσει την αισθητική του τοπίου και ιδαίτερα του Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών». Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου σημειώνεται ότι «τα προαναφερθέντα προβλήματα επηρεάζουν σημαντικά την ήδη επιβαρυμένη από τις πρόσφατες συνθήκες της πανδημίας ψυχοσωματική υγεία των κατοίκων της περιοχής και υποβαθμίζουν δραματικά την ποιότητα της ζωής τους».

Τέλος, ο έβδομος λόγος που επικαλείται ο Σύνδεσμος για την ματαίωση του έργου είναι ότι θα μειώσει την πραγματική αγοραστική αξία των ακινήτων της πληττόμενης περιοχής λόγω των ανωτέρω δυσμενών συνθηκών.