Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ:ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ASTRAZENECA ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 40

Σε ποια δεδομένα βασίζεται η απόφαση για εμβολιασμούς με AstraZeneca στις ηλικίες 30 με 40 - Η απάντηση της Παπαευαγγέλου.

Κανονικά συνεχίζει η χώρα τους εμβολιασμούς με AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 30. Μετά από σχετική ερώτηση στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου εξήγησε πού βασίστηκε η εκτίμηση αυτή, μετά και την απόφαση της Βρετανίας να σταματήσει να χορηγεί (δείτε ΕΔΩ) το συγκεκριμένο εμβόλιο σε όσους είναι κάτω των 40.

Διαβάστε ακόμη: Παπαευαγγέλου: Αναμένονται τοπικές επιδημίες κορωνοϊού λόγω του Πάσχα

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει αποφασίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας και τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης αλλά και θανάτου από κορωνοϊό να χορηγείται το εμβόλιο σε άτομα άνω των 30 ετών γιατί εκεί είδαμε ότι αυξάνει η βαριά νόσηση και οι σοβαρές επιπλοκές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε μία εντελώς διαφορετική επιδημιολογική εικόνα από μας. Έχετε ακούσει εδώ και αρκετές εβδομάδες να συζητούμε πώς η Αγγλία έχει εμβολιάσει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού και έχουν σημαντική μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλειών αλλά και των θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Συνεπώς η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών της Αγγλίας συνδέεται με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας» πρόσθεσε η κα. Παπαευαγγέλου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ