Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα έκκληση γιατρών να σταματήσουν τα επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο (vid)

Γιατροί του νοσοκομείου απηύθυναν νέα έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσουν τα επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο

Νέα έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσουν τα επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, απηύθυναν γιατροί του νοσοκομείου.

Όπως ανέφεραν, το βράδυ ήταν δύσκολο για το προσωπικό και τους ασθενείς, καθώς ομάδες ατόμων προκάλεσαν επεισόδια ακόμα και εντός του νοσοκομείου και κλινικών, τρομοκρατώντας τον κόσμο, δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των γιατρών που πρέπει να κινηθούν εντός του χώρου για να μεταφέρουν εξετάσεις ή και ασθενείς και εμποδίζοντας ουσιαστικά την προσέλευση πολιτών σε μέρα κατά την οποία εφημέρευαν οι κλινικές παιδιατρικών και μαιευτικών περιστατικών.

«Προσωπικά μού προκαλεί ανείπωτη θλίψη, γιατί για πρώτη φορά έχουμε επεισόδια τόσο κοντά και μέσα στο νοσοκομείο. Αυτό πραγματικά έβαλε σε επικινδυνότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου. Δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί το επισκεπτήριο, στην παιδιατρική οι μικροί ασθενείς φοβήθηκαν με τους κρότους και τις φασαρίες πάρα – πάρα πολύ. Είχαμε επεισόδια μέσα στην κλινική, οι γονείς δεν μπορούσαν να επισκεφτούν τα παιδιά, το νοσοκομείο στην εφημερία του δεν μπορούσε να δεχτεί ασθενείς οι οποίοι είχαν ανάγκη περίθαλψης, γιατί -είναι λογικό- φοβούνταν με όλα αυτά που γίνονταν μέσα», ανέφερε ο διευθυντής της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Ζαφειρίου, τονίζοντας ότι τέτοια γεγονότα βάζουν σε κίνδυνο τους ασθενείς και καταργούν την έννοια του νοσοκομείου. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει απέναντι στο νοσοκομείο πάντα πρόσφερε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους Ρομά, τονίζοντας ότι ακόμα και τώρα νοσηλεύονται παιδιά Ρομά.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Γιώργος Τσικόπουλος, σημείωσε ότι χειρουργεί 40 χρόνια στο Ιπποκράτειο και σε όλο αυτό το διάστημα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πάρα πολλά παιδιά Ρομά. «Κάνω έκκληση να πρυτανεύσει η λογική. Καταλαβαίνουμε τον πόνο τους, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα παιδί το οποίο χαροπαλεύει, αλλά οι αντιδράσεις να είναι στο πλαίσιο της κοσμιότητας, να μην ξεφεύγουν. Το νοσοκομείο μας είναι ένα νοσοκομείο τριτοβάθμιο, περιθάλπει ασθενείς, περιθάλπει μεταμοσχευμένους, ένα κέντρο covid, επομένως δεν μπορούμε να το καταστρέψουμε και να καταστρέψουμε και άλλες ζωές», τόνισε.