Skip to main content

Γιατροί εξέτασαν και εμβολίασαν τσιγγανόπουλα στον Δενδροπόταμο

Χριστουγεννιάτικο δώρο «υγείας» προσέφεραν σε τσιγγανόπουλα του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία και Προαγωγής Υγείας Βορείου Ελλάδας και η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α
Χριστουγεννιάτικο δώρο «υγείας» προσέφεραν σε τσιγγανόπουλα του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία και Προαγωγής Υγείας Βορείου Ελλάδας και η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τους δήμους Ελευθερίου-Κορδελιού και Μενεμένης.

Συγκεκριμένα, γιατροί διάφορων ειδικοτήτων και νοσηλευτές επισκέφτηκαν το πρωί τον Δενδροπόταμο και μετέτρεψαν την αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου σε ανοιχτό πολυϊατρείο. Οι γιατροί εξέτασαν, εμβολίασαν και συμβούλεψαν τα τσιγγανόπουλα, ενώ τους μοίρασαν είδη υγιεινής προστασίας, σε μια προσπάθεια προαγωγής της υγείας σε αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

«Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Ορισμένα από αυτά τα παιδιά δεν έχουν κάνει εμβόλια, ενώ δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη όσον αφορά στην υγεία. Εμείς εξετάσαμε επίσης μάτια και δόντια, ενώ ενημερώσαμε τους γονείς για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών τους», δήλωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και Προαγωγής Υγείας, Σοφία Καραγιαννοπούλου.