Skip to main content

Γιατρομανωλάκης: Να καταστεί η Θεσσαλονίκη πολιτιστικός κόμβος της Νοτιανατολικής Ευρώπης

Στη Voria.gr μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης.

Στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε πολιτιστικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το περίπτερο της Voria.gr στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης δήλωσε ότι «το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει εντάξει πάρα πολλά αναπτυξιακά έργα της Θεσσαλονίκης στο Ταμείο Ανάπτυξης, έργα πολύ σημαντικά και γνωστά, όπως η ανάπλαση στο στρατόπεσο Παύλου Μελά μέχρι και έργα που έχουν να κάνουν με τους φορείς σύγχρονου Πολιτισμού».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην επέκταση της δραστηριότητας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και στην πιο έντονη εξωστρέφεια της ΚΟΘ. «Ανακαινίζουμε ήδη το κτηρίου του Κρατικού Ωδείου και έρχονται πολλά άλλα έργα», τόνισε ο κ. Γιατρομανωλάκης και πρόσθεσε ότι μιλάμε και ένα πολύ ευρύ πλαίσιο μέσα στο οποίο έχουν ενταχθεί πλήρως τα έργα αυτά.

Επιπλέον, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «για να γίνει ο συντονισμός αλλά και μια ουσιαστική στρατηγική πολιτιστικής ανάπτυξης στην πόλη της Θεσσαλονίκης σχεδιάζουμε και ένα πολιτιστικό masterplan που θα συνδέσει όλα αυτά έργα για να βγάλει μια στρατηγική που θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη έναν πολιτιστικό κόμβο, όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας αλλά και γενικότερα της Νοτιανατολικής Ευρώπης».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης, τόνισε στη Voria.gr ότι «μπαίνουμε πολύ δυναμικά αυτήν τη σεζόν και θέλουμε να φέρουμε τη Θεσσαλονίκη πάλι στο επίκεντρο του Πολιτισμού. Φέτος ξεκινάμε και μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια προώθησης του καλλιτεχνικού μας προγράμματος στη Βαλκανική ενδοχώρα. Απευθυνόμαστε, δηλαδή, διαδικτυακά και στοχευμένα σε όλες τις μεγάλες πόλεις των Βαλκανίων με σκοπό να προσελκύσουμε επισκέπτες για τις δικές μας πολιτιστικές δράσεις».

Το εν λόγω εγχείρημα δοκιμάζεται για πρώτη φορά, ανέφερε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής και τόνισε ότι ανεξάρτητα από την απήχηση που θα έχει, «το σίγουρο είναι ότι σε ένα πολύ μεγάλο κοινό θα δώσουμε το δικό μας στίγμα, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στο δικό μας μεγάλο άνοιγμα». Ο κ. Γάκης σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη απαιτεί μεγάλη εξωστρέφεια σε όλες τις διαστάσεις της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής της ζωής.