Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ: ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

«Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν», είπε χαρακτηριστικά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλλον λίγο τον στεναχώρησαν, εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών να είναι για το καλό της Ελλάδας», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, «εμείς είμαστε γείτονες και πάντα λέμε πώς 'ο γείτονας έχει ανάγκη και στην στάχτη τον γείτονά του'. Κατά την εκλογική περίοδο το κλίμα εντείνεται, το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δεδομένο... Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Γι'αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο. Είμαστε μεσογειακοί λαοί. Στην Ελλάδα ζουν οι ομογενείς μας, στη χώρα μας ζουν οι Ρωμιοί (Έλληνες) και κάποτε ζούσαν περισσότεροι. Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ