Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιρατσιστικά μηνύματα στη γυμνή ποδηλατοδρομία

Πριν την έναρξη της πορείας στο πάρκο της ΧΑΝΘ είχαν στηθεί τραπεζάκια για bodypainting και ενημερωτικός πάγκος για τον HIV και την ηπατίτιδα

Με μικρότερη αυτή τη φορά συμμετοχή σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 η 12η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες ποδηλάτες από όλες τις ηλικίες με ζωγραφισμένα τα σώματά τους πραγματοποιούν την καθιερωμένη διαδρομή στο κέντρο της πόλης, διαδίδοντας περιβαλλοντικά, αντιρατσιστικά και κοινωνικά μηνύματα. «My body my choice», «Τα παιδιά είναι το μέλλον μας» και «Τσακίστε τους ναζί» είναι μερικά συνθήματα που αναγράφονται στα γυμνά σώματα των διαδηλωτών, ενώ άλλοι έχουν ζωγραφίσει σύμβολα όπως το σήμα της ειρήνης, ποδήλατα και δέντρα.



Οι ποδηλάτες ξεκινώντας από το πάρκο της ΧΑΝΘ, θα διασχίσουν τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα ανέβουν την Καλλιδοπούλου, στη συνέχεια από τη Βασιλίσσης Όλγας θα συνεχίσουν προς Τσιμισκή, θα ανέβουν από την Ίωνος Δραγούμη και διασχίζοντας την Εγνατία, θα κατέβουν από την Εθνικής Αμύνης και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

Κεντρικό μήνυμα της δράσης της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιείται από την περιβαλλοντική συλλογικότητα Gymnosophy, είναι πως «ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην "άσεμνη" έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία».

Πριν την έναρξη της πορείας στο πάρκο της ΧΑΝΘ είχαν στηθεί τραπεζάκια για bodypainting και ενημερωτικός πάγκος από τα κέντρα πρόληψης και εξέτασης Checkpoint, όπου μοιράζονταν προφυλακτικά και φυλλάδια για τον HIV και την ηπατίτιδα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και μαθήματα γιόγκα. Στις 22.00 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί πάρτυ με live και εκπλήξεις.


Αξίζει να σημειωθεί πως η Γυμνή Ποδηλατοδρομία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε 70 χώρες παγκοσμίως.