Skip to main content

Γυναικοκτονία-Μάδυτος: Ισόβια στον 57χρονο που πυροβόλησε την πρώην του σε ζαχαροπλαστείο

Ο 57χρονος ισχυρίστηκε πως ήθελε να τα ξαναβρεί με τη εν διαστάσει σύζυγό του και ότι θόλωσε όταν αρνήθηκε να τον ακολουθήσει.

Σε ισόβια κάθειρξη και 4,5 χρόνια καταδικάστηκε ο 57χρονος που πέρσι τον Δεκέμβριο πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Σημειώνεται ότι δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και μετά τη δίκη θα επιστρέψει στη φυλακή.

Ο θάνατος της άτυχης 55χρονης είχε προστεθεί στη μακρά λίστα των γυναικοκτονιών για το 2021, ενώ οι λεπτομέρειες του εγκλήματος είχαν σοκάρει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος, έχοντας προμηθευτεί μια καραμπίνα από τον ξάδερφό του στον Βόλο, μετέβη στη Νέα Μάδυτο και περίμενε τρεις ώρες έξω από το σπίτι της 55χρονης μητέρας των πέντε παιδιών του (το ένα έχει αποβιώσει). Ο κατηγορούμενος φέρεται να της ζητούσε να γυρίσει σε αυτόν καθώς το 2017 χώρισαν μετά από 35 χρόνια γάμου και ο ίδιος δεν μπορούσε να το δεχτεί. Όταν η άτυχη γυναίκα άρχισε να τρέχει, ο 57χρονος φέρεται να την ακολούθησε και να την πυροβόλησε πισώπλατα, ενώ μάλιστα κατηγορείται ότι συνέχισε να τις ρίχνει σφαίρες ακόμα και όταν κατέρρευσε.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τη γυναίκα του, καθώς ήθελε απεγνωσμένα να είναι ξανά μαζί. Ανέφερε πολλές φορές ότι δεν δεχόταν ότι η πρώην σύζυγός του είχε προχωρήσει στη ζωή της.

«Την αγαπούσα τη γυναίκα μου. Δεν πήγα για να τη σκοτώσω, μόνο να τη φοβίσω. Τυχαία την είδα μπροστά μου. Της είπα 'ο,τι έκανες έκανες, πάμε να μαζευτούμε, έχουμε παιδιά και εγγόνια'», είπε ενώπιον της έδρας.

«Μου είπε ότι τα παιδιά δεν είναι δικά μου και ότι δεν έρχεται μαζί μου. Εκεί θόλωσα. Μπήκε μέσα στο μαγαζί και εγώ πυροβόλησα», πρόσθεσε και παραδέχτηκε ότι συνέχισε να την πυροβολεί και όταν ήταν κάτω.