Skip to main content

Γυναικοκτονία-Πολίχνη: «Είπε ότι τη σκότωσε γιατί έβγαλε γλώσσα», λέει ο γιος της 48χρονης

Το άγριο έγκλημα με θύμα τη 48χρονη Ταμάρα που έπεσε νεκρή από το μαχαίρι του συζύγου της αναβιώνει σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης αναβιώνει η γυναικοκτονία της 48χρονης Ταμάρα από τον 50χρονο σύζυγό της στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2021.

Διαβάστε σχετικά - Γυναικοκτονία στην Πολίχνη: Τραύματα στον θώρακα και τα πόδια από μαχαίρι έφερε η 48χρονη

Στη σορό της γυναίκας, που βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, ο ιατροδικαστής μέτρησε 23 τραύματα από μαχαίρι. Η άγρια δολοφονία έγινε στις 28 Νοεμβρίου, με τον σύζυγό της να επικαλείται πως πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα.

Σήμερα ο ίδιος δεν μετήχθη στο δικαστήριο και θα δικαστεί ερήμην.

Διαβάστε επίσης - Νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τη 48χρονη σύζυγό του στην Πολίχνη

Ο γιος του ζευγαριού, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής περιέγραψε στο δικαστήριο τη ζωή της οικογένειας μέχρι τη μοιραία μέρα.

Όπως είπε, ο πατέρας του ήταν ιδιαίτερα βίαιος. «Έχουμε καταγωγή από την Αρμενία, και όπως έλεγε ο πατέρας μου, "μερικά πράγματα λύνονταν με το χέρι"», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο πατέρας του πράγματι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί, ενώ παίρνει και αγωγή.

«Με τη μαμά υπήρχαν καβγάδες. Ήμασταν ζόρικα οικονομικά και ο πατέρας μου αν και δεν δούλευε, ήθελε να γίνεται το δικό του και να βοηθάει τον αδερφό του. Χτυπούσε και εμένα και τη μαμά. Μπορούσε να δουλέψει αλλά δεν ήθελε», πρόσθεσε.

Ο μάρτυρας μίλησε με συγκίνηση για τη μητέρα του, μια γυναίκα που όπως είπε δούλευε για να συντηρεί όλη την οικογένεια.

«Επειδή μου έβγαλε γλώσσα»

Αναφερόμενος στη μοιραία μέρα, είπε ότι στο σπίτι επικρατούσε ευχάριστο κλίμα.

«Είχαμε βάλει μέχρι και μουσική. Σε μια φάση μου έφερε και μου έδειξε το μαχαίρι, αλλά όχι απειλητικά. Οι Αρμένιοι έχουν μαχαίρια και μου το έδειξε σαν κάτι παραδοσιακό. Δεν χάλασε η καλή διάθεση. Παρατήρησα όμως ότι ήταν πολύ κοφτερό», σημείωσε.

Ο μάρτυρας είπε ότι αργότερα πήγε στη δουλειά του και έμαθε για το έγκλημα από την αστυνομία. «Μέχρι να φτάσω στο σπίτι νόμιζα ότι απλά τη χτύπησε», είπε.

«Τον είδα μια φορά από τότε. Τον ρώτησα γιατί. Μου είπε "επειδή μου έβγαλε γλώσσα"», ανέφερε ακόμα ο μάρτυρας, ενώ περιέγραψε και άλλα τεταμένα επεισόδια στο σπίτι. «Πίστευε ότι η μητέρα μου ήταν ιδιοκτησία του», κατέληξε.

Η δική συνεχίζεται με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων.