Skip to main content

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκίνηση αλλά και οργή στο τελευταίο αντίο στην 32χρονη

Το τελευταίο αντίο στην 32χρονη Ντόρα λένε αυτή την ώρα με δάκρυα στα μάτια οικογένεια, συγγενείς και φίλοι στον ΙΝ του Αγίου Γεωργίου Κάτω Ρόδου.

Σε κλίμα οδύνης αλλά και οργής τελείται η εξόδιος ακολουθία της Δώρας Ζαχαριά, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στη μέση του δρόμου, στη Ρόδο.

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, αλλά και κάτοικοι της Ρόδου είπαν το τελευταίο «αντίο» στην 32χρονη, της οποίας η δολοφονία συγκλόνισε το νησί και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, ενώ η ταφή της θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στο νεκροταφείο Ταξιαρχών Ρόδου.



Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις», είχε πει η Δώρα

Το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της Δώρας Ζαχαριά αποκάλυψε την εξαιρετικά προβληματική σχέση της κοπέλας με τον 40χρονο, αφού συχνά εξομολογούνταν το φόβο που αισθανόταν για τον πρώην σύντροφό της και το ενδεχόμενο να της κάνει κακό.

«Ήμασταν σαν αδέρφια, όχι σαν ξαδέρφια. Τον γνώρισα, δυστυχώς, μία φορά στο σπίτι που είχαν νοικιάσει. Όταν έμειναν μαζί, αυτός άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ περίεργες. Τότε πήγα εγώ και τη βρήκα στο σπίτι να μου το δείξει, γιατί είχε χαρεί» είπε, μεταξύ άλλων, η ξαδέρφη της Δώρας, Μαρία, σε τηλεφωνική σύνδεση στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Η ξαδέρφη της 32χρονης Δώρας Ζαχαριά στη συνέχεια αποκάλυψε πως, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, οι δυο τους είχαν ένα άσχημο σκηνικό, που έκανε τη Δώρα να αποφασίσει να χωρίσει.

Οπως είπε, μεταξύ άλλων, «τις τελευταίες 4-5 μέρες η Δώρα είπε πως σταμάτησε να την ενοχλεί. Προχθές το βράδυ, μια μέρα πριν γίνει αυτό, έβγαινα από το σπίτι με τη μητέρα της και μου λέει «αυτός μπήκε στο αμάξι και την παρακολουθεί». Και της λέω «πρόσεχε μη μας σκοτώσει το παιδί». Και η Δώρα η ίδια μου είχε πει, πριν λίγες μέρες, «Μαρία, θα γίνω σαν αυτές στις ειδήσεις». Και κάναμε πλάκα. Η Δώρα ήταν πολύ δυνατή».

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, η εκπαιδευτικός μίλησε με την καλύτερη φίλη της στο τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης και ήταν πολύ χαρούμενη. Φέρεται να της είπε: «Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς, χώρισα».

Νωρίτερα, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του αυτόχειρα δολοφόνου της. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στα Κοσκινού.

«Με απήγαγε και με σημάδευε με το όπλο»

Η «Δημοκρατική της Ρόδου» αποκάλυψε ότι ο 40χρονος είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν.

Στην πρώην σύζυγό του, ο 40χρονος είχε προκαλέσει ομοίως προβλήματα. Μάλιστα, ενώ βρισκόταν σε διάσταση μαζί του, είχε προσφύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια, με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευόταν να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Η πρώην σύζυγός του είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε. Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση, με την απειλή όπλου, την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, με την κάννη του όπλου να τη σημαδεύει.