Skip to main content

Γιώργος: Ο γέροντας Επιφάνιος ταξίδεψε την Αγιορείτικη κουζίνα σε όλο τον κόσμο

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής αποχαιρετά τον γέροντα Επιφάνιο, τονίζοντας ότι συνέβαλε στην προβολή της Αγιορείτικης κουζίνας σε όλο τον κόσμο.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του μοναχού του Αγίου όρους, Επιφάνιου του Μυλοποταμινού εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος.

«Η απρόσμενη απώλεια ενός τόσο ξεχωριστού αδελφού μας μοναχού, μας γέμισε ανείπωτη θλίψη», αναφέρει ο κ. Γιώργος στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

«Προσηνής, σεμνός, ευγενής, δοτικός αλλά και ανατρεπτικός. Συνέβαλε τα μέγιστα στην προβολή της Αγιορείτικης κουζίνας στα πέρατα του κόσμου. Καθοριστικός ο ρόλος του στην προβολή της Μακεδονίας και ειδικότερα της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους μέσω των εκλεκτών οίνων που με τόσο μεράκι δημιούργησε, όσο και με τις μοναστηριακές συνταγές του. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην βοήθεια που απλόχερα πρόσφερε τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής όσο και στον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής. Το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Η Χαλκιδική σου χρωστάει πολλά. Καλό παράδεισο γέροντα!», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης.