Skip to main content

ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θα στηρίξουμε την οικογένεια του 16χρονου σε ό,τι χρειαστεί

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφθηκε σήμερα το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και συναντήθηκε με την οικογένειά του 16 χρόνου

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε νωρίτερα ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, όπου συναντήθηκε με την οικογένειά του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ χθες τα ξημερώματα και νοσηλεύεται στο ίδρυμα σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Σταμάτης δήλωσε: «Ήμουν σήμερα εδώ ως γενικός γραμματέας αλλά και ως άνθρωπος. Συναντήθηκα με την οικογένεια. Είναι ένα τραγικό και δυσάρεστο γεγονός, για έναν συμπολίτη μας 16 χρόνων, για ένα παιδί. Η πολιτεία θα είναι εδώ για να συμπαρασταθεί, να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί και σε ό,τι χρειάζεται η οικογένεια. Από εδώ και πέρα τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη η οποία είναι ανεξάρτητη οπότε εμείς δεν εμπλέκομαστε σε αυτό. Θέλουμε να δώσουμε δύναμη στους γονείς, είναι μια δύσκολη περίπτωση. Η Πολιτεία ήταν και θα είναι εδώ πέρα για να βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστούν».

Σε ερώτηση για τον αν ζήτησε κάτι η οικογένεια απάντησε αρνητικά. «Εμείς ήρθαμε εδώ να τους δούμε, να μιλήσουμε, να συμαπρασταθούμε σε αυτήν τη δύσκολη περίπτωση που βιώνουν, για το παιδί τους».

Να σημειωθεί ότι οι Ρόμα που είχαν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο αποχώρησαν λίγο μετά τις 14:00.